Allmänt, Foto, Katter

Söndagsmys

2016-03-13 16.05.17På väg hem, efter att ha kramat prinskorvarna, stannade jag och åt kombinerad lunch/middag. Jag tog något jag inte ätit sedan… Tja, många år har gått sedan jag åt en plankstek senast! 😯

Jag är så lycklig: lille J somnade i min famn när jag var på besök! Han ville vila mot mormor! *lycka* (Att han ville jag skulle åka hem när han vaknade och inte alls var på humör, det glömmer vi en sådan här gång, eller hur? 😉 )

Det var ju inte helt oväntat att jag inte skulle få tag i rätt sorts kattmat till madamen. Den sorten säljs bara hos veterinär, och de hade förstås inte öppet när det var söndag. Jo, de har öppet för akut sjuka djur, men inte för att sälja kattmat. Nu har jag i alla fall ringt och beställt tid hos veterinären här* för hälsoundersökning (och rakning) på onsdag. Får komma ihåg att köpa kattmat då.

Jag hann även förbi på Clas Ohlson, där jag köpte dels en ny fast (trådlös) telefon**, dels en ny ringklocka. Få se hur länge det tar innan den här ringklockan bryter ihop. Den förra ringklockan jag hade gick sönder. När folk tryckte på knappen fastnade den i infällt läge, och släppte först ett par dagar (!) senare – DÅ plingade det till. 🙄

Jag har planerat att sätta ringklockan utanför vardagsrummet, så jag hör den om jag sitter ute på altanen. Folk kör inte tillräckligt långt in på gården, så de ser inte om jag sitter där – och jag ser inte att de kommer.***

Nu planerar jag för fullt för ”altanlivet”! Lite nya möbler skulle vara perfekt, om jag bara kunde bestämma mig för vad jag vill ha… 🙄 Jag har ett utebord med fyra tillhörande stolar, men jag vill ha en soffa också. Ljugarbänken tror jag ska få stå på sin plats, eller också pensionerar jag den. Vi får se. Jag har inte bestämt mig än.

[tags]barnbarn, mormor, kattmat, veterinär, altan, utemöbler[/tags]

*) Vi har ingen ”egen” veterinär, utan de kommer från veterinärstationen i K varje onsdag och har mottagning här. Man får ringa och boka tid via K.

**) Batteriet är utnött i den gamla telefonen. Den börjar pipa efter bara en liten stund, fast jag tar den direkt ur laddaren.

***) Det är bara juniorerna som kör ända fram till garaget, så jag ser deras bilar från altanen, och de har egna nycklar, så de slipper in oavsett om jag har låst ytterdörr eller inte.

2 kommentarer på “Söndagsmys”

  1. Jag ser fram emot min första sommar på nya altanen, med tak över! *kanknapptbärgamig* 😆

Kommentarer är stängda.