Allmänt

Jordbävning?

Jag missade Årets Händelse; en jordbävning som tydligen kändes över hela Norrbotten. Den inträffade sent igår kväll, då jag sov min skönhetssömn framför TV:n… Ja, ja. Då slapp jag fundera över vad det var som lät/ vibrerade. *rycker på axlarna*

Min hastigt inplanerade IKEA-resa kommer inte att bli av. Jag kollade mitt konto och insåg att jag har att välja mellan att äta hela veckan (lön på torsdag) eller åka till IKEA. Hupp! Jag har – efter långa och svåra överläggningar med mig själv – insett att det är bättre om jag överlever fram till lön, än att jag shoppar. Men oj hur det rycker i shoppingtarmen! 😉

Dagens planer måste ändras. Jag ska bl a gå och kolla om jag råkat stänga in Den Svarthårige i garaget igår. S och jag var och kollade på fönstren (som lagras i garaget i väntan på insättning) och hade porten öppen länge. Den Svarthårige kom förbi i samma veva, men vi såg aldrig vart han tog vägen. Förhoppningsvis gick han inte in i garaget, men jag ska kolla för säkerhets skull.

Det är jäkligt isigt på gården. Rena iskanan som jag får ta mig fram över med små små myrsteg, men jag har inte fallit – än. Jag måste försöka sanda, åtminstone fram till bilen, men problemet med den sand jag har* är att den smälter ner i isen så det ser ut att vara sandat, men sanden ligger infrusen inuti isen. Det gör halkan extra farlig, då man tror det är sandat.

[tags]jordbävning, IKEA, shopping, garage, isigt, sand[/tags]

*) Sanden är egentligen små svarta gruskorn, inte sand, så solen värmer upp gruset som sjunker ner under ytnivå i isen.

6 kommentarer på “Jordbävning?”

 1. Jag tänkte på dig beträffande jordbävningen när jag hörd om det. Tänkte att du kanske försvunnit ner i något slukhål med tanke på att risken finns för Kiruna. Inte vet jag hur långt de där gruvgångarna går…

 2. Hej, jag läste att epicentret låg i finska Österbotten, alltså påverkade jordbävningen både Finland och Sverige. Måste vara helt unikt. Men tio sekunder? Det gick fort över…
  Mina isbjörnar är inhandlade på byns loppis så jag har dessvärre ingen aning om ursprung. De får stå i fönstret till påsk, sen får de gå i sommaride i min rymliga garderob 😀
  Ha en fin måndag

  1. Som sagt, jag missade uppståndelsen, men det verkar inte ha varit så mycket att bli omskakad av. 😉

   Isbjörnarna är verkligen jättesöta! 🙂

Kommentarer är stängda.