Allmänt, Foto

Nu är det på gång

2016-04-05 08.58.57Gammalt fönster med gamla (tröga) fönsterhakar

Äntligen är fönsterbytet på gång!

Snart blir jag av med alla mina gamla fönster, som måste skruvas upp för att komma åt mellan när de ska putsas, plus att man får klänga på utsidan för att komma åt just utsidan, en halva i taget. Nu blir det betydligt enklare: bara vända på hela fönstret – båda halvorna i samma paket – för att komma åt utsidan, och man putsar inte mellan.*

Under natten har det kommit en massa blötsnö, och det ser ut att fortsätta att komma under dagen. Kanske inte lika mycket, men det är inget roligt väder. Speciellt inte när fönster ska sågas ur och sättas in… Nåja, grabbarna som fixar mina fönster hade bytt fönster i K när det var -30 grader, så det här var en baggis, tyckte de. 😉

För att byta ämne ska ni få ett tips från coachen kocken: om ni lagar kyckling- eller annan soppa och använder en burk färdig ”grytbas” av thai-varianten, med röd eller grön curry – häll i den och smaka av INNAN ni sätter egna kryddor. Kycklingsoppan jag gjorde var minst sagt het; hade jag hostat så hade jag satt eld på något. Så går det när jag kryddar först och sätter i grytbasen efteråt… Tur jag gillar starka kryddor!

[tags]fönsterbyte, blötsnö, kycklingsoppa, grytbas, starka kryddor[/tags]

*) Jag provade snurra på det köksfönster de hunnit sätta in, flera gånger – och det var alldeles alldeles underbart…! De hann bara sätta in ett vändbart fönster igår, då de tog de fasta fönstren först.