Allmänt, Foto, Katter

Presenter

2016-04-08 07.32.42Mina katter fick presenter igår! 🙂

En granne har blivit av med sin katt (den har gått över regnbågsbron, som det så vackert heter) och hade mycket kattsand och kattmat till övers. Hans fru hade kommenderat honom att kolla om jag ville ha, då de vet att jag har två katter. Det var jättesnällt, och jag blev så glad! 🙂

Fönsterbytet är inte färdigt än. En del saker har fördröjt arbetet, så killarna kommer tillbaka nästa vecka och gör klart.* Alla fönster (och altandörren) är på plats, men lister och fönsterbrädor saknas.

Jag hade faktiskt – håll i er! – sett fram emot att få städa under helgen, men nu ids jag inte. Jo, en sväng med dammsugaren kommer det att bli, eventuellt lite moppning på de värsta ställena, men inget storstök. Som tur var plockade jag bort alla lösa mattor i ”gångstråken”, förutom i hallen och köket** så dem ids jag inte ta fram innan golven är ordentligt uppskurade.

Tanken var att hallmattorna skulle samla upp det mesta av det som drogs in, men det är ändå skräpigt överallt. Vädret har inte underlättat; regn eller blötsnö, varje dag. Jag kan ju inte begära att snickarna ska ta av och på skorna varje gång de går genom ytterdörren.

Men jag ska inte klaga! Fönstren och altandörren är jättefina – och lättputsade! Dessutom dämpar det ljuden utifrån otroligt mycket. Nu slipper jag höra varje bil som kör till eller från äldreboendet här bredvid. För att inte tala om att jag slipper höra grannhunden skälla… Ibland har det låtit som att hundf*n stått på altanen och skällt.

Haha! Idag fick jag frågan om jag flyttat, ”för det var så tomt i fönstren”! Moahahaha! Jag förstod att den frågan skulle komma, när vi tagit ner gardinerna och plockat bort blommorna. Så är det att bo på en liten ort; alla (tror att de) vet allt om alla. 😆

[tags]kattsand, kattmat, fönsterbyte, städa, ljud, nyfiken[/tags]

*) De var inbokade hos mig tisdag-torsdag, och har annat de ska göra idag. Annars hade de gärna stannat och gjort färdigt före helgen.

**) I kök & hall har jag plastmattor, som är lätta att tvätta. Speciellt om det tinar ännu mer, så jag får fram högtryckstvätten från källaren.