Allmänt

Smarta telefoner

På jobbet märks det tydligt att Samsungmobiler är vad de flesta använder, både till jobbet och privat. Dessutom fortsätter många att ha kvar standardringsignalen, så det ringer likadant i nästan vartenda rum.

Tänk ändå, så många funktioner som ryms i en smartphone! Om jag nu bara ser till ”grundfunktioner”, så kan man både ringa, skicka textmeddelanden och fotografera/ filma med mobilen (så man enkelt kan skicka bilder/ filmer till varandra).

Dessutom tillkommer massor med appar, som gör att möjligheterna är obegränsade! Internetsökningar, sociala medier, e-post, bankärenden, deklaration, kartor, låna biblioteksböcker, all möjlig shopping, kalender, väckarklocka, fotoalbum, miniräknare, väderprognos – och så vidare, i all oändlighet.

Vi är mer beroende av – framför allt – Internet nuförtiden, än vi varit tidigare. Även om jag (Gud förbjude!) tappar bort min mobil, så kan jag ändå sköta mina ärenden via datorn – men den står hemma. En mobil är numera en uppkopplad dator i fickformat, helt enkelt. Bekväm att ha med sig överallt.

Tänk om någon sagt för 30 år sedan, att var och varannan människa skulle gå omkring med tillgång till all världens kunskap i fickan – hade du trott på det? 😯

[tags]smartphone, Internet, appar, dator[/tags]

4 kommentarer på “Smarta telefoner”

Kommentarer är stängda.