Allmänt

Hjärntvätt

Min blick föll på en annons, en vanlig reklamannons i en tidning. Den talade – med stora bokstäver – om att ”ju mer du handlar, desto mer sparar du”. Eehhh…?

Om jag handlar gör jag ju av med pengar. Om jag inte handlar så sparar jag pengar. Så är det. Eller har jag missat något?

Visst förstår jag att affären försöker tala om att de är billigast i sin bransch (vilket jag betvivlar, men de försöker få det att se ut så) men den s k logiken i reklamen retar bara upp mig.

Tyvärr är inte den affären/ kedjan den enda som försöker locka kunder på det viset. Inte undra på att folk hamnar i skuld upp över öronen! Ja visst, jag shoppar gärna loss då och då, men jag inbillar mig inte att jag sparar genom att göra av med pengar.

Idag ska jag shoppa veckans middagar i mataffären. Inte så glamouröst, men nödvändigt. Ibland funderar jag på om jag alls sparar något genom att göra matsedel och shoppa efter den? Trots att jag är ett ensamhushåll* så får jag inte ihop en veckas måltider under 400 kronor.

Men det är klart, jag handlar inte bara rena matvaror. Cigaretter**, toapapper, kattmat, o s v, behöver ju också köpas, och jag handlar allt på samma gång. Då drar slutsumman iväg. Egentligen skulle jag behöva sätta mig ner och räkna ut vad enbart matvarorna kostar.

[tags]annons, reklam, handla, spara, matsedel, matvaror[/tags]

*) Antalet middagar jag bjuder A på har minskat betydligt sedan jag började med 5:2.

**) Jag vet att det är både dyrt och ohälsosamt att röka, så det behöver ni inte tala om åt mig.

2 kommentarer på “Hjärntvätt”

  1. Så mitt argument håller alltså inte?
    Att om man ska handla på REA så sparar man MER desto dyrare plagget är?
    (under förutsättning att man HAR de pengar man tanker spendera alltså)

    1. Jag kontrar med att man kan VISST shoppa sig lycklig! Oavsett om det är rea eller ej. 😉

Kommentarer är stängda.