Allmänt, Foto

Härligt!

Det är fredag och solen skiner! 🙂

Jag satt ute på altanen, och läste, länge igår kväll. Det är så skönt innan myggen kommer! Kvällarna är både varma och ljusa, så jag har faktiskt lite svårt att sova. Eller ”svårt” är inte rätt ord – mina kvällstupplurar blir mer och mer sällsynta. Och om jag tar en tupplur, så är jag uppe hela natten sedan. Det är ju ljust! (Och jag har inga gardiner eller rullgardiner ännu.)

20160501_144413Just nu har jag minimalistisk inredning på altanen. (Bilden är gammal, men ta bort den vita stolen och flytta dit den lilla svarta, så ser ni nuläget.) Frågan är om jag ska skaffa en utegrupp eller inte? Det är rätt skönt att inte ha en massa möbler ”i vägen”. Ett större bord, gärna med fyra ben, skulle jag dock önska mig, då det trebenta runda bordet är både för litet och lite för vingligt.

Alltså, det funkar ju att ställa kaffemugg och fimpburk på, men jag skulle inte vilja äta något som måste skäras (t ex något nygrillat) på det. Då skulle all dryck skvätta ur glaset medan jag skar, alternativt skulle allt som står på bordet åka i golvet. Dessutom ryms knappt mer än en persons tallrik där, då det är så litet. Det händer ju ibland att fler än jag äter hos mig.

Skaffar jag större bord, behöver jag fler stolar. Där är frågan: stapelbara eller hopfällbara? Jag vet i alla fall att jag inte ska ha dessa fula helgjutna vita plaststolar som verkar vara standard i många hushåll, eftersom de är både billiga och stapelbara. Jag gillar inte heller ställbara stolar, då jag varit med om att de vi tidigare hade gärna ”hoppade ur” gängorna på ena sidan när de flyttades, och därmed gick sönder när man satte sig.

Jag nöjer mig med det jag har just nu, så får vi se senare om jag köper något nytt eller låter det vara så här.

[tags]försommar, ljusa kvällar, altan, utemöbler[/tags]

2 kommentarer på “Härligt!”

  1. Vår första prioriterade möbel var en soffa. Och eftersom vi redan hade ett bord så är det fortfarande det enda vi köpt. Men så är jag också soffberoende.

    1. Jag drömmer våta drömmar om en soffa att ligga och vila på, på altanen, men den får nöja sig med att vara dröm tills vidare.

Kommentarer är stängda.