Allmänt, Foto

Sent ute

20160804_171336Jag har till slut satt upp termometern och klockan på altanen – lagom tills sommaren börjar vara slut. Nåja, utetemperaturen är ju intressant året om, och klockan ska jag flytta inomhus när det börjar bli kallare. (Den brukar hänga inomhus, har bara fått sommarvistelse på altanen.)

Faktiskt är det riktigt smart med en klocka där ute på sommaren, för ofta vet jag att tvättmasken är klar klockan si-och-så. Så sitter jag ute och har ingen aning om vad klockan är. När det blir kallt har jag inget behov av att kolla tiden utomhus; dels kommer jag inte att sitta ute lika långa stunder, dels hänger jag tvätten inne.

20160807_085739Nästa utegrej jag behöver fixa – för att snart ta in den igen – är gardinerna jag tänkt sätta upp som avskärmning mot gatan alldeles bredvid.* Inte för att det gör mig något om folk ser mig äta på altanen, utan för att det blåser frön från mina björkar (som står längs gatan) in över bordet. Inte kul att få i maten.

Jag siktar förstås på surströmming nästa helg, men om det är kallt och/ eller blåsigt så kan jag äta dem inomhus. Jag bor ju faktiskt ensam, så det är ingen annan som berörs av lukten. Planen är dock att äta utomhus, så vi får se vad vädret tillåter.

20160811_130333Igår ringde B och meddelade att hon och gossarna skulle komma och stanna en natt. Eftersom vi inte hade något bättre för oss idag, så åkte vi runt till 1) ett fortfarande öppet sommarcafé för att äta lunch, 2) stannade på ett värdshus vid Polcirkeln och köpte glass, 3) åkte till favoritmatstället V för att dricka kaffe och träffa de som jobbade idag (B:s kompisar).

Nu har de åkt hem, katterna har krupit fram från sina gömställen, jag har hunnit blogga. Friden är återställd!

[tags]termometer, klocka, björkfrön, surströmming, gardiner, mormor, barnbarn, utflykt[/tags]

*) Gardinerna ska inte hänga ute under vintern.

2 kommentarer på “Sent ute”

  1. Den där ”tvättmasken” …. Är en sådan nå’t att satsa på, tycker du? Vilket märke i så fall. Och hur förvarar man den mellan tvättarna. Bur, terrarium? Kattfoder, eller hund-?

Kommentarer är stängda.