Allmänt, Foto

Fönsterputs

20160828_123354Husligheten håller i sig – idag har jag putsat fönster! Inte alla, bara fönstren i köket och vardagsrummet. Det var en lagom omgång. Klistret från de förb@nnade klistermärkena satt som berg på flera ställen, och jag hade inget vettigt att ta bort dem med.

Ett tips till alla som tänker byta fönster: ta bort klistermärkena så fort ni kan, speciellt de som sitter på ”soliga” fönster. På skuggsidan gick det lätt att bara dra bort märkena, men den stekande sommarsolen hade bränt fast klistret på flera andra fönster.

Nå, jag kan bara säga att det är ordentlig skillnad mot de gamla fönstren! Inte nog med att jag nu ser klart på omvärlden igen, det var tusen gånger lättare att putsa fönster när jag bara hade två sidor att putsa. Jag slapp skruva upp fönsterbågarna och ta mellan, och framför allt slapp jag klänga på utsidan för att komma åt andra fönsterhalvan.

Den här gången var det mest en testputsning. Jag ska ta ett ordentligare varv när allt är klart (altandörren ska fixas till, sedan är allt äntligen färdigt), innan det blir för kallt. T ex har jag bara tagit själva rutorna, men fönsterbågarna behöver också torkas av. Till det behöver jag en extra hink med en annan trasa, då vattnet blir så smutsigt. Speciellt från fönstren på gaveln, där björkarna står nära huset. Där fastnar små otäcka björkfrön på både glas och karmar, frön som liksom har hullingar och fastnar i trasan.

Nu fattas ”bara” gardiner. I en del fönster ska jag bara ha rullgardiner, i andra ska jag ha både vanliga och rullisar. Jag funderar lite på hur jag ska göra i köksfönstret där jag brukar ha en hängande fönsterlampa, men tror att jag kommit på hur jag ska göra för att inte sladden ska vara i vägen.

Jag siktar förstås på att köpa mig en fönsterputsmaskin för att göra arbetet ännu enklare. Får väl önska mig fönstertvättaren i julklapp. Eller köpa den i julklapp åt mig själv. Gärna i god tid före jul. 😉

[tags]fönster, putsa fönster[/tags]

2 kommentarer på “Fönsterputs”

  1. Fönsterputsarmaskin is da shit. Så kul att tvätta fönster. Det går snabbt. Men man måste lära sig en viss teknik. Ba’så’ru’vet!

Kommentarer är stängda.