Allmänt, Foto

Så var det dags igen

20160903_141508Jag tvättar och läser. Dessutom rippar jag en CD-bok till MP3, plus laddar in nya böcker jag råkade köpa till läsplattan. Lördagsnöje så det visslar om det! 😆

Solen skiner utomhus, så jag sitter ute och läser (och dricker kaffe) mellan tvättarna. Det gäller att ta tillvara de fina dagar som är kvar av hösten. Även om jag inte rör mig särskilt mycket utomhus så får jag ju ändå frisk luft, eller hur?

Så här års är getingarna extra besvärliga. Jag är inte rädd getingar, men de är lite irriterande när de surrar runt huvudet. Dessutom kommer de in i huset. Oväntat besök – men de får banne mig inte kaffe!

Till katternas stora sorg försöker jag komma ihåg att stänga altandörren varenda gång jag går igenom den – de är ju vana att den står öppen hela dagar när jag är hemma. Nu kan katterna inte komma och gå som de vill, och ni vet hur det är: en katt är alltid på fel sida av den stängda dörren… 😉

Lite kul är att jag försökte rätta till datorskärmen, som verkade vara lite på sned. När inte det gick, insåg jag att det var tavlan som hängde precis ovanför som hängde på sned… Datorskärmen var rak, precis som den skulle vara. Och tavlan hängde lite på sniskan, precis som alla mina tavlor brukar göra.*

Nätterna är mörka och kalla, men stjärnklara – med norrsken som sprakar över himlen i vågor. Omöjligt att få norrskenet att fastna på bild med mobilkameran, ifall ni undrar varför jag inte visar det här. Ofta ser det bara ut som tunna slöjor av grön rök, och de få gånger det ”rullar ihop sig” till tydliga strimmor på himlen hinner jag inte fota det.

[tags]tvätta, läsa, läsplatta, rippa CD till MP3, getingar, på sned, norrsken[/tags]

*) Om syrran läser det här får hon ett nervsammanbrott. :mrgreen: Hon brukar gå runt och rätta till mina tavlor – och så fort någon slår igen ytterdörren hoppar alla tavlorna på sned igen.

 

2 kommentarer på “Så var det dags igen”

  1. Känner igen det där med verandadörren. Likadant med hundarna. Står och tittar på den stängda dörren och på oss och undrar om vi missförstått varandra på något sätt.

Kommentarer är stängda.