Allmänt, Foto

Godisråtta

20160908_173533Jag köpte bara med mig sötsaker hem från matmarknaden – förstås! Är man en godisråtta, så är man… Dels blev det några macarons/ macaroner/ vad-de-nu-heter, som är små marängkakor med fluff emellan. Smälter i munnen!

20160909_073450Dessutom köpte jag en rejäl påse med äkta engelsk fudge. Kolla hur stora bitarna var (bredvid ciggen)! 😯 Jag fick skära ner dem till mindre, mer lätthanterliga storlekar när jag kom hem (i skålen). Färska och goda, kan jag intyga!

Tyvärr kunde man inte köpa små smakportioner av den mat som serverades, utan det var en rejäl ”dagens” som såldes i de olika stånden. Jag hade gärna smakat på mer, men orkade helt enkelt inte. Det räckte med spansk paella, polska piroger och grekisk gyros, förutom allt fika jag stoppade i mig… 😳

En sådan här gång önskar jag att jag bodde i L, så jag skulle hinna smaka allt jag ville. På en dag är det för mycket – man får fokusera på att äta ett par olika maträtter och sedan bara titta på de andra rätterna. Tyvärr.

Det fanns diverse annat än mat också, t ex hade engelsmännen två stånd. Ett med fudgen, och mittemot (på andra sidan gågatan) sålde de ”engelska grejer”. Tekannor, muggar, kex, marmelad, m m, prydligt prydda med engelska flaggan. Jag behärskade mig och lät bli att köpa ännu en temugg, men oj vad jag var sugen! Kanske nästa år? 😉

[tags]matmarknad, macaron, fudge[/tags]

2 kommentarer på “Godisråtta”

    1. Jag försökte verkligen köpa korv & ost, men det blev bara godis & kakor istället. Snacka om sockersug! 😉

Kommentarer är stängda.