Allmänt, Foto

Kanske den här gången?

Jag har skjutit upp hushållssysslorna hur länge som helst, men den här helgen har jag verkligen tänkt ta itu med dem. Eller också åker jag till dottern/ syrran/ svägerskan, alternativt gräver ner mig med näsan i någon bok… Tvätt & städ & disk finns alltid att göra, i större eller mindre mängd. 😉

160513-so-much-to-do

Det börjar bli dags att ta fram fönsterlamporna. Det skulle ju inte skada med lite gardiner, heller, men jag kan ju börja med lamporna. Den jag brukar hänga i köksfönstret är största ”problemet”. Ja, egentligen är det inget problem; jag måste sätta upp en spik/ krok men kan inte besluta mig för var den ska sitta. Och jag gör det bara en gång. Inga ändringar är tillåtna. Det. Måste. Bli. Rätt. Direkt.

Jag har en liten idé – två idéer, faktiskt – vad gäller den öppna spisen i vardagsrummet. Ingen av dem innebär någon som helst form av eldning, så var lugna! 😆 Vi får väl se om jag tar itu med den öppna spisen nu eller om det kommer senare.

Snart får jag ta in möblerna från altanen. Ja, allt utom korgstolen, det lilla runda bordet och en hopfällbar stol. Minns ni blomman/ växten jag fick i present i somras? Så här såg den ut då:

20160719_221024Den är inte lika grön och fräsch längre, för att uttrycka det milt. Inte nog med att den börjat bli brun (och den barrar!), den har dessutom blåst omkull så många gånger att grenarna har vinklats åt flera olika håll. Snart i en soptunna nära mig…

OM jag tar en roadtrip, så blir det på lördag, då jag planerat in flera stopp efter vägen innan jag kommer hem igen. Det blir en fullmatad dag, med många mil i bil, från tidig (nåja) morgon till sen kväll. Då kan jag vila på söndag, alternativt kanske jag orkar städa lite grann. Det jobbigaste blir att köra i mörker, då jag hittills klarat mig från det. Lika jobbigt varje höst, tills man har vant sig. 🙄

Den här hösten är extra mörk i mitt kvarter, då jag helt plötsligt kom på att gatlysena slutat fungera. Det kan vara en vecka eller två vi varit utan lyse längs gatan, jag har inte tänkt på det. Eftersom jag numera röker på ”baksidan”, är det bara ett gatlyse jag lägger märke till: utanför äldreboendet, som även har annan (egen) belysning. Jag har helt enkelt inte sett att det gatlyset slocknat. Och jag har inte varit ut på ”framsidan” på kvällarna, då jag hunnit göra alla ärenden innan Ett hus på landet det blivit mörkt ute.

20141130_162254

(Gammal bild. Vi har inte snö. Än.)

Gårdagens middag blev dagens. Jag gjorde alltså Den Beryktade Grönsakssoppan igår, istället för idag. Grönsakssoppan den här gången bestod av diverse fynd från grönsakslådan-längst-ner-i-kylen*, som skalades, hackades, frästes upp i en rejäl smörklick, och sedan kokades med vatten & buljongtärningar. Tyvärr tog jag en aningen för liten gryta** så jag kunde inte vispa i creme fraichen jag skulle avrunda med, men jag får väl sätta i den idag istället, när jag värmer resterna.

[tags]städa, fönsterlampor, öppen spis, innegran, roadtrip, grönsakssoppa[/tags]

*) Den lådan är inte genomskinlig, som i så många andra kylskåp, så jag kan verkligen göra sensationella fynd när jag väl drar ut den och tömmer ut det som finns där.

**) Det är inte första gången det händer. Jag lyssnar på min ljudbok (som jag annars har i bilen) medan jag skalar och hackar av hjärtans lust, och plötsligt har jag en proppfull gryta. Hur gick det till? 😳

2 kommentarer på “Kanske den här gången?”

  1. Den där rumsgranen är felskött. Måste sakta, sakta, sakta vänjas vid den norrbottniska solen om den ska stå ute. Mycket vatten ska den också ha.

    Själv har jag haft ett ståtligt exemplar på 1,5 meter, som fick bo på vår inglasade balkong på vintrarna och på loftgångsterrassen (där solen var sparsamt förekommande) på somrarna. Den beundrades av alla.

    Ba’så’ru’vet!

    1. Jag är ju känd för min förmåga att ta död på allt som växer, så hoppet är nog ute för den stackars granen.

Kommentarer är stängda.