Allmänt, Foto, Katter

Regn och blåst

Under natten har det regnat och blåst, precis som under gårdagen. Nu är hela altanen blöt, eftersom blåsten lyckats trycka in regnet överallt. Jag har tagit in madamens fleecefilt från korgstolen – den var sjöblöt.

20160930_071637Madamen själv har sovit ute i natt, men när jag gick ut och rökte kom hon snabbt in. Jag ”bäddade” åt henne i soffan (med en annan fleecefilt – jag har många sådana) och där parkerade hon sig. Inget mer uteliv för henne, inte innan hon torkat, i alla fall.

20160930_071649Froppisen låg på fårskinnet i fåtöljen och myste. Hon går minsann inte ut i det här vädret om hon inte måste. I och för sig har regnet upphört, men allt är ordentligt blött och det blåser fortfarande hårt. Inget väder för en liten bortskämd katt.

Medan jag var ute och rökte – och katterna trynade inomhus – kom en hare skuttande över gräsmattan. Jag har inte sett den på länge, men den är tydligen kvar i grannskapet. Om det nu är samma hare, det kanske är flera harar som springer i kvarteret? Den gav mig ”onda ögat” och stack iväg. 😉

På tal om ”onda ögat” – om blickar kunde döda så hade grannhunden varit borta sedan länge. Igår skällde den vildsint och oavbrutet i 50 minuter sedan jag kommit hem. 👿 Tyvärr var inte husse hemma så jag kunde gå dit och skälla tillbaka, men jag ska ta det med honom efter helgen.

Prinskorvarna kommer, men jag vet inte riktigt när: ikväll eller imorgon. Däremot vet jag att mina nya soffkuddeörngott och ”nördvaxet” kommer på lördag… Mer om detta senare… *he he*

[tags]höst, katter, hare, skällande hundar, örngott, nerd wax[/tags]