Allmänt, Foto

Skumt

wpid-20131101_201237_LLS.jpg(Gammal bild. Jag kör med återanvändning.)

I morse var brolyset fortfarande tänt när jag åkte till jobbet – och då var jag ändå lite sen. Det mulna vädret gör allt grått och tungt, men tidigare morgnar har det inte varit tänt på bron när jag lämnat gården. Nå, det blir mörkare och mörkare för varje dag nu.

I måndags kom de första snöflingorna! Inte så att de var många eller stannade kvar – de smälte direkt de landade – men det var definitivt snö. Bilen är fortfarande sommardäckad, så det blir inga längre resor för mig innan det är åtgärdat. Jag ska snart besikta bilen, så jag är lite i valet och kvalet: byta däck före eller efter besiktningen? (Samt tvätta & dammsuga bilen före eller efter?)

Det är redan onsdag. Jag hänger inte alls med. Senast igår hade jag en lång diskussion med en kollega och sade hela tiden ”september” istället för ”oktober”. Jag ligger alltså en hel månad efter! 😳

Angående min s k diet så håller jag mig i skinnet rätt bra, än så länge. Jag lever på koffein och nikotin fram till lunch, vid 12. (Det har jag alltid gjort; äter inte frukost, speciellt inte under arbetsveckorna.) Sedan blir det middag före 20 (oftast vid 17-18-tiden) och så inget mer. Visst känner jag sug på kvällarna, då jag har tid att äta mer, men håller mig till vatten.

Socker undviker jag i största möjliga mån, även om det t ex var gott med lite lingonsylt till gårdagens baconbiffar. Det är ju ett väldigt måttligt sockerintag, jämfört med en påse lösgodis, eller hur? 😉

Värst är att låta bli fikat vid morgonens kafferast. I och för sig består det ”fikat” bara av skorpor (med smör och ost om man vill) men det är kalorier, det också. Nu räknar jag inte kalorier alls, utan ska hålla mig till 16:8 – ingen mat före lunch. Bara jag dricker tillräckligt mycket vatten så håller jag mig från att okynnesäta.

[tags]skumt, mörkt, mulet, grått, höst, snö, däckbyte, bilvård, oktober, diet, 16:8[/tags]