Allmänt

Oplanerat

Alltså, planen för helgen var ju att rensa skafferiet, med tanke på soptömningen till veckan som kommer. Nu blev det inte så. Dels har jag struntat i det för att ägna mig åt tvätten istället (den smutsiga, inte den rena), dels råkade jag gå ut med tjejerna igår kväll.

Nu är vi ju 50+ allihopa, så det blev en lugn och stillsam kväll som avslutades tidigt. Jag var hemma igen vid 22, så det var lagom att parkera mig framför TV:n för att se Brokenwood Mysteries – en ny favoritserie jag precis börjat kolla på. Tyvärr på en skitreklamkanal, men jag orkar med ett avsnitt i taget.

Idag gör jag ett nytt spännande recept på köttgryta! Ja, jag har alltså gjort som jag brukar: slänger ihop det jag har hemma, stoppar grytan i ugnen, och hoppas att slutresultatet blir ätligt…

Under tiden jag skalade allt som skulle med i grytan, förutom köttet, lyssnade jag på min ljudbok i MP3-spelaren. Den här gången med nya hörlurar (de gamla knallrosa slutade ju fungera tidigare under hösten). Tyvärr fanns ”spraket” kvar i öronen, så det är nog spelaren som pajat, inte hörlurarna. Nå, jag har haft den i flera år, så den har väl gjort sitt.

Nu är frågan: lyssna via mobilen eller köpa en ny MP3-spelare? Finessen med spelaren jag nu har är ju att den går på vanliga AAA-batterier, så den är helt offline och går att fixa ny ström på vilken kiosk som helst. Samtidigt kan det vara läge för mig att börja med någon lyssnartjänst online, gärna en som även har e-böcker – typ Storytel eller Bookbeat eller någon annan. Jag får fundera på saken. 😉

Tvätten är fortfarande på gång, men nu börjar jag ha slut på tvättlinor att hänga upp blöt tvätt på. En maskin till går nog bra, sedan får jag pausa en vecka – eller två, eller tre…

UPDATE
Köttgrytan blev bra.

[tags]tvätt, utekväll, tantmaffia, köttgryta, MP3-spelare, Storytel, Bookbeat[/tags]

2 kommentarer på “Oplanerat”

  1. Jag har också tvättat i helgen…innan jag kunde börja hänga så fick jag plocka ner. Så nu är en soffa (har 2) full med ren tvätt. Som behöver vikas och/eller strykas…

    1. Jag samlar min rena torra tvätt i IKEA-påsar, som jag bär upp till sovrummet (där garderoberna finns) – och sen blir de stående där, med tvätt som blir skrynkligare och skrynkligare för varje gång jag gräver runt i påsarna för att hitta något att ta på mig…

Kommentarer är stängda.