Allmänt, Foto

Shoppingresa

Nå nu har jag, H och K shoppat loss i två länder! Hela gårdagen gick i shoppingens tecken. 😉

20161121_122957En sketen måndag innan lön i november, med snö + regn + snöblandat regn är perfekt att shoppa på: lite folk i affärerna, gott om parkeringar, inga köer att tala om.

20161121_131527Jag köpte förstås min favorityoghurt ugnsäpple (tänk er äppelpaj i yoghurtform), en Gotlerkorv och så hittade jag lösgodissorter vi inte har hemma…

20161121_134604Så här såg bilen ut redan innan IKEA, där vi visste att vi skulle shoppa mest (och störst) grejer… (På bilden syns inte påsarna vi hade i baksätet.)

20161121_172242När vi kom ut från Det Stora Blå Varuhuset fick vi lasta ur och packa om allt vi hade. I ösregn. Och blåst. Med en bagagelucka som inte hålls öppen. Först stod vi och höll den öppen för hand, tills jag kom på att sådant kan man använda gardinstänger till…

Nåja, allt fick plats, och alla rymdes ändå i bilen (även om jag hotade med att sätta K på bussen hem 😉 ). Jag körde som den kärring jag är, d v s sakta men säkert. Efter kaffepaus hos syrran startade jag sista biten hem, men hann inte så långt innan hon ringde: en påse som inte var min var nog kvar i bilen?!? Det var bara att söka rätt på den och vända tillbaka.

Väl hemma tog jag bara in matvarorna, resten är kvar i bilen. Jag lastar in varorna ikväll, eller någon annan kväll, eller till helgen. Det är ingen brådska.

[tags]shopping, IKEA, Finland, skitväder[/tags]