Allmänt, Foto

Årets gran

20161124_155703Så här ser årets julgran ut! Stor och tät, en riktig Disney-gran! Hemma har jag ingen gran, varken ute eller inne, sedan många år. Någonstans långt inne i en skrubb finns hoptrasslade julgransbelysningar, en ”vit” för innebruk och en flerfärgad för utebruk, men det är tveksamt om de alls fungerar längre.

Påsen med elljusstakar har flyttats ner från vinden. Återstår bara att få upp dem i fönstren, efter att ha kollat att alla lampor fungerar. På jobbet hade jag tur med ljusstaken: jag stoppade i kontakten och alla lampor lyste! Nu törs jag inte släcka den förrän efter trettondagen… 😉

På söndag är det skyltsöndag, men jag får se om jag alls går ut på den. Det beror på väder & vind, men framför allt på skavsåret. Just nu försöker jag låta bli att gå så mycket som möjligt, men jag tar mig fram även om det inte går så snabbt.*

Dagens väder är grått och rått, så det har frostat i träden. Det blir genast mycket vackrare med frostvita frasiga grenar i björkar, rönnar och andra lövträd, eller hur? *ledande fråga* 😉

[tags]julgran, ljusstakar, skyltsöndag, skavsår, frost[/tags]

*) Vem försöker jag lura – det är många år sedan jag rörde mig snabbt… 😆

2 kommentarer på “Årets gran”

  1. Själv blir jag mer och mer trött på julen för varje år som går. Men en sak som jag fortfarande gillar är julgran. Vi har inte haft någon på flera år, men jag hade gärna haft en. Jag älskar den där grandoften när jag kommer upp på morgonen. Så någon plastgran blir det i alla fall inte.

    1. Riktiga granar barrar så ini bomben, så jag använde plastgran de sista åren vi hade gran. Men då saknades grandoften.
      Jag började egentligen med plastgran i hopp om att katterna inte skulle klättra i den. Ha ha ha. De klättrade med liv och lust, fast det var plast.

Kommentarer är stängda.