Allmänt, Foto

Insnöad

20161205_054101Jag kände mig aningen mer insnöad än vanligt i morse, när madamen gick ut för att göra det som behövde göras. Kylan har släppt greppet, men istället har det både blåst och snöat. Små, vassa, lätta flingor som packat sig till drivor överallt.

Det var knappt jag tog mig ut från gården i morse. Gården är oskottad och gatan hade dessutom hunnit plogas. Det är bra att de plogar upp gatorna tidigt, mindre bra att jag inte hinner skotta bort plogvallen innan jag kör över den… Nåja, det är som det brukar vara på vintern. Snö, snö och mera snö. *rycker på axlarna*

Det blev ingen julmarknad i S för mig igår. Jag bedömde att vädret var för dåligt för en nöjestripp, när jag ändå inte skulle ha något särskilt. Ja, visst hade jag hittat saker om jag åkt dit, men julklapparna är redan beställda online. 😉 Det är förvisso inget som hindrar att jag köper mer julklappar, men grunden är lagd.

Efter rapport från andra som varit ut efter vägarna så hör jag att det varit oplogat, avåkningar och fastkörningar lite varstans. Speciellt till byastugan (där julmarknaden var) då det är en liten smal & slingrig väg dit, som jag inte vill möta andra bilar efter ens på sommaren… 🙄

Snöstormen har gjort att de små plogvallar som funnits har drivits igen, så nu ser man inte var vägen tar vägen. Innan plogning skett är det bara vitt, vitt och åter vitt i böljande mönster. Förutom all snörök, förstås. Nå, jag behöver inte ge mig ut efter vägarna om jag inte vill. Och idag snöar det inte, så snösvängen är i full gång.

Planerna för idag är att handla efter jobbet. Hela helgen har jag haft färdig mat, att bara slänga i mikron, och till lunch ska jag äta från grillen, eftersom färdigrätterna nu är slut. Jag vet inte vad jag ska laga för mat, men alltid något hittar jag väl på. Med lite tur får jag ihop en matsedel den här veckan. Kanske.

[tags]insnöad, skotta snö, julklappar, oplogat, handla mat, matsedel[/tags]