Allmänt, Dagens outfit, Foto

Håret

20161208_164854

Jag har ingen frisyr, bara en massa hår. Så här ser jag ofta ut till vardags; en klämma som håller ihop det, eller också sätter jag det i en svans eller en fläta.

20161208_164942När jag släpper ut det i full frihet blir det så här långt.* Jag måste verkligen ringa frissan och låta henne kapa av en bit. Det är besvärligt att tvätta, skölja, borsta – jag får ta det i etapper.

Dessutom släpper jag en massa långa hårstrån som slingrar sig in överallt där de inte ska vara. Man hugger tag i en ände och drar och drar och drar innan man fått bort hela hårstrået.

På vintern blir håret så elektriskt att lösa hårstrån (som smitit från ihopsättningen) smetar fast över ansiktet, och det tycker jag inte om. Nå, det är ett i-landsproblem, som är snabbt åtgärdat: en kunnig frisör och en sax är allt som behövs.

Även om jag låter klippa av en rejäl bit, kommer jag ändå att sätta upp/ ihop håret, men det blir lättare att hantera. Framför allt när det ska tvättas.

När jag ändå håller på med ytliga saker (mitt utseende) så kan ni få dagens outfit: samma som igår, d v s det ni ser i spegeln. Det är en sorts kimono, som genom den blommiga kanten ger lite färg i tillvaron** även om kimonon är mestadels beige. Under den en vit långärmad tröja (vanlig basmodell, inget speciellt med den), kombinerad med brun kjol (gammal och – tyvärr – nopprig, men snygg i formen) och röda leggings.

Så firar jag denna ljuvliga fredag, härliga fredag, ÄNTLIGEN fredag!

[tags]långt hår, frisör, i-landsproblem, dagens outfit[/tags]

*) Det ser ut som att jag har vågigt hår, men det beror på att det blev satt i klämma när det var fuktigt, och fick torka där. Normalfallet är spikrakt.

**) Jag fick många komplimanger på jobbet igår när jag hade den på mig! 🙂

2 kommentarer på “Håret”

  1. Kör också med långt hår eftersom det på något sätt är enklast. Dock inte så långt som ditt, jag försöker hålla det ungefär axellångt eller lite längre. Precis så långt att det går att sätta upp. Jag har inte så tjockt hår som du, men tycker ändå att det känns tungt när det blir för långt.

    1. Det kommer att kännas betydligt bekvämare när jag får klippt mig. Bara jag kommer ihåg att ringa frissan någon dag!
      Jag kommer alltid ihåg frissan på måndagar (då hon har stängt), eller så tidigt på morgonen (alternativt sent på kvällen) att hon inte jobbar då. 🙄

Kommentarer är stängda.