Allmänt

Fullbokad

Just nu är jag fullbokad med aktiviteter, både på arbetet och hemma. På jobbet gäller det att försöka få tag i folk innan de tar julledigt, hemma gäller det att hinna göra undan innan de jullediga kommer. 😉

Den gravade laxen avsmakades igår, och den blev jättegod! (Förstås. Hade inte väntat mig annat.) Dagens lunch blir grillmat, så tar jag nya tag med laxen ikväll igen.

Vilken tur jag har! Igår försökte jag hinna med att producera så mycket sopor som möjligt, d v s jag tömde flera sophinkar/ papperskorgar runt om i huset, eftersom vi har soptömning idag. Nu visar det sig att tömningen är uppskjuten till imorgon, så jag hinner få bort ännu mer sopor ikväll!

Här är soptömning var fjärde vecka, så det är bra att få tömt innan jul. Då fyller det snabbt på soptunnorna igen, både kompost och övrigt skräp. En liten missräkning är att jag ligger efter med att köra bort returpapper, m m, för de behållarna töms av ett utomstående företag – och behållarna brukar bli knökfulla när alla julstädar… 🙄 Nå, jag har plats i garaget att lagra tomma kartonger och annat skräp jag inte får bort, ifall det inte ryms i behållarna.

Städning ligger inte särskilt högt på priolistan hos mig, men till slut måste jag ta tag i det. Jag hinner nog inte sova något inatt, eftersom jag har allt kvar att göra: vika tvätt, byta i gästsängarna*, dammsuga uppe, tömma diskmasken, rensa köksbänkarna**, dammsuga nere, moppa kök & hall, städa i badrummet, och försöka få bort spyfläckarna som gammelkatten lämnat på varenda matta – speciellt på mattorna i vardagsrummet. Och slå in julklapparna! 😯

Idag är jag inbokad på flera olika möten under hela dagen, så jag har ingen chans att stämpla ut tidigt och gå hem i förväg. Tvärtom har jag tur om jag kommer mig hem i vanlig tid.

Men – det blir julafton på lördag, oavsett om jag städat eller inte! Hinner jag inte före, så får jag väl hinna efter. Egentligen behövs det mer städning efter julen, eftersom de små huliganerna kommer 😉 , bara jag får bort de värsta katthåren/ dammtussarna innan gossarna är här.

[tags]aktiviteter, gravad lax, sophämtning, sopsortering, städa, uppbokad, julefrid[/tags]

*) Jag måste vika tvätten för att hitta ombytet till gästsängarna, de lakanen finns där någonstans. Någonstans. I någon av alla blå IKEA-påsar jag har ren tvätt i.

**) Eftersom julmaten serveras som buffé på köksbänkarna måste jag få bort allt annat jag har där.