Allmänt, Foto, Katter

Slarv

Jag slarvade med middagen igår, och har alltså inga rester till lunch idag. Då blir det lunch från grillen istället. Oj, så synd! 😉

Först drog arbetet ut på tiden, sedan handlade jag, och precis när jag kommit hem dök svägerskan E upp. Hon skulle – som vanligt på tisdagar – till sin sykurs, men hann förbi till mig också. Jag iddes inte börja med någon middag när hon åkt vidare, utan det blev smörgås istället. Spela roll, gummiboll. 🙄

Då vädret är hyfsat varmt (pendlar runt nollan – ibland över, ibland under) så går katterna gärna ut. Jag ser att speciellt madamen håller hård utkik från fönsterbrädan, så jag tror Den Svarthårige börjat visa sig igen. Det har dykt upp kattspår över gräsmattan, som inte kommer från mina katter. Nåja, då håller kattrackorna sig sysselsatta med något annat än att spöa upp varandra… Enade i kampen mot fienden! 😆

Min avdelning har köksvecka den här veckan, och jag glömmer bort den hela tiden. I morse kom jag ihåg den, men det gjorde fler än jag. Till slut var vi tre stycken som stod och tömde diskmasken – så då fyllde jag på kaffeautomaten istället.

Vi har inget schema över vem som ska göra vad vilken dag, utan vi fixar köket när vi har tid och lust. Andra avdelningar håller stenhårt på sina scheman (”måndag är min dag”) men vi har en mer avslappnad syn på saken på min avdelning. Huvudsaken är att arbetet blir gjort.

Jobbkaffe är också kaffe. Tyvärr inte så starkt som jag behöver
för att vakna till liv varje morgon.

I morse höll det på att bli katastrofmorgon i Snigelskalet! Som tur var, steg jag upp tidigare än beräknat (snoozade inte så många gånger som jag planerat) och gick in i köket för att slå igång kaffebryggaren – och upptäckte att jag glömt ladda den igår! 😳

Panik!!! Det tar värdefulla minuter att ladda perkulatorn, så jag fick göra en rivstart. En morgon utan riktigt starkt kaffe existerar inte i min tillvaro, och utan morgonkaffe går det inte att ha mig lös bland andra människor. Nu har jag hunnit dricka mitt kaffe ändå, men det var nära ögat.

[tags]middag, katter, köksvecka, morgonkaffe[/tags]