Allmänt, Foto

Mammografi

Så här på Alla Hjärtans Dag ville jag bli klämd på brösten, så jag åkte till den rosa mammografibussen. 😆

Det är några år sedan den var här senast. Landstinget har talat om att det var för dyrt, blaha-blaha-blaha, vilket har inneburit att kvinnor från östra delen av länet fått ta sig – med eller utan egen bil – till K (en timme enkel väg härifrån) för ett besök på ca 15 minuter, då man inte ens fått träffa en doktor eller fått några svar. (Svaren har kommit efter ett par tre veckor, med post.)

Jag har brukat kombinera mammografin med besök hos syrran, plus IKEA-resa, men i år ”slapp” jag ta en semesterdag. Hmmm. Jag får avvakta några veckor till, så kan vi åka och kolla på IKEA:s vårnyheter. Visserligen har jag inte packat upp förrförra shoppingrundan än, men det är på gång. 😉

Tillbaka till mammografin. Det påstås att det här är sista gången bussen är ute och reser. Den börjar vara till åren och det är för dyrt att skaffa en ny. Istället kommer vi att få kallelser till mammografi på något av sjukhusen. Vi får väl se hur det blir med den saken. Nu tar det ju ett par år innan jag blir kallad till nästa besök.

[tags]alla hjärtans dag, mammografi[/tags]