Allmänt, Foto, Katter

Måndagstisdag

Det känns verkligen som måndag idag, fast det är tisdag. Helgdagar – speciellt flera i följd – gör mig extra förvirrad, men det är ju inget nytt. 😉

Planen var att laga de ugnslådor jag skulle ta med mig till B redan på lördag, men efter en koll i kylen insåg jag att de inte skulle rymmas där. Sparade alltså till söndag morgon med att göra dem. Då blev vi utan efterrätt (jag hann inte) men den var en extra bonus som inte var inräknad. Det var bara något jag kom på att jag kunde göra och ta med, men – som sagt – jag hann inte.

All mat var jättegod! Alla åt med god aptit, även om gossarna mest åt korv & köttbullar. Vi vuxna gillade allt, och de flesta rester sparade B i lunchlådor till senare. Zucchinifrittatan (till vänster i bild) skickade hon med mig hem igen, då hennes lunchburkar tog slut. (Till höger är en ost- och baconpaj som var jättegod, t o m gossarna gillade den. Allt med bacon är gott!)

Annandagen hade jag en morgonrocksdag, gick alltså i nattlinne & leggings under morgonrocken heeela dagen, och kände mig härligt avslappnad med en bok i näven. Självklart kom A och hans kompis P förbi, men jag hade ju kläder på mig. Nattkläder, men det var ju plagg. 😆

Jag kommer att få besök! B och gossarna kommer hit, men jag vet inte när. A påstår att det är idag, jag fattade att det är först imorgon. Hoppas det inte är förrän imorgon, då jag har både ostädat och ohandlat… 😳

På tal om städning – jag skurade upp kattlådan igår, och ännu en gång har någon (läs madamen) hängt röven över kanten och kissat utanför. Inte kul att dra fram lådan från hörnet och se ”svallvågen” av kattpiss som väller fram från under den… 🙁 Nå, jag har skurat både låda och hörn och nu har jag lagt en tidning (reklamblad) under. Få se om det hjälper.

Nu börjar det vara varmare, så madamen går gärna ut och gör det som behöver göras – förutsatt att altandörren står öppen så hon slipper ut när det behövs. Det har blivit några välvädrade dagar i Snigelskalet, då luften varit kall även om solen visat sig emellanåt. Madamen gillar att ligga i korgstolen och sola pälsen, så jag har bitit ihop och spärrat upp altandörren. Jag gillar ju att ha svalt inomhus, så jag ska inte klaga. 😉

[tags]helgdagar, ugnslådor, rester, morgonrock, besök, inkontinent katt, altanhäng[/tags]