Allmänt

Sista maj

Det var på vippen att jag valde täckjackan, istället för den ”o-täcka” jackan, i morse när jag skulle till jobbet: +4 grader och blåst. 🙁 Det enda positiva är att solen visar sig då och då mellan molnen, och det varken regnar eller snöar. Än så länge. 🙄 (Men lite hagel har vi fått!)

Nå, inte värt att klaga på vädret, det går inte att ändra på. Den här veckan håller jag matsedeln (wow, två dagar *ironi* ) och fiskgrytan igår blev faktiskt god! Kanske inte jättesupergod, men fullt ätlig, enligt ett enkelt recept:

  1. Sätt på en gryta vatten att koka nudlar i.
  2. Tärna ett fiskblock.
  3. Fräs i smör i stor gryta.
  4. Krydda med det du känner för (jag tog salt, citronpeppar, buljongtärning, riven ingefära, grön currypasta).
  5. Rör ner en påse djfr wokgrönsaker och lägg på lock.
  6. När nudlarna kokat häller du av vattnet och rör ner dem i fiskgrytan.

(När jag gör soppa med nudlar lägger jag dem direkt i soppan, utan förkokning, men i grytan var det för lite vätska. Jag vill inte ha knapriga nudlar som knastrar mellan tänderna.)

Djupfrysta grönsaker (djfr gröns) är både gott och enkelt att använda i matlagning, även om färska grönsaker är mycket godare. Tyvärr brukar de färska hinna bli inte-fullt-så-färska innan jag använder dem, då min matsedel ofta bryts, eller att rätter flyttas fram och tillbaka mellan veckorna.

UPDATE
Jag vet inte om det är vädret eller åldern eller både och, men just idag har jag vansinnigt ont i ryggen. 🙁 Inte ryggskottsont, så jag måste åka hem och lägga mig och käka lulliga piller – än så länge…

UPDATE 2
För intresseklubben: jag har under lunchen stoppat i mig de sista lulliga pillren jag hade sedan tidigare (två sorter som ska kombineras) så får vi se om jag pallar resten av dagen. Och om jag klarar att ta mig hem ikväll… Kryckan har också plockats fram, då jag behöver något att stötta mig min högra sida med när jag går.

[tags]täckjacka, fiskgryta, djfr gröns[/tags]