Allmänt, Foto, Katter

Goda nyheter

Jag talade med B igår, och hon & gossarna kommer på fredag kväll! 🙂

Tänk att vi redan är i augusti! Det märktes igår kväll, då mörka moln lade sig över himlen och släppte loss regnet. Jag var tvungen att tända ”myslampan” i hallen för att hitta vägen till toaletten mitt i natten utan att snava över något, men framåt morgonen hade det klarnat upp igen.

I morse dånade regnet ändå periodvis mot altantaket så jag nästan inte hörde TV:n (morgonnyheterna). Madamen var väldigt blöt i pälsen när jag gick ut och rökte, så hon har nog antingen varit på toabesök (under några buskar i trädgården) i ovädret eller också har froppisen kört bort henne från altanen under natten (båda två har varit ute hela natten).

Snart är det dags att plocka fram ljuslyktor och prydnadslampor igen. Få se om jag lyckas elda upp resterna av de sista röda ljusen innan jul, då det fyller på med nya röda ljus…? 😉 Jag är inte mycket för levande ljus när jag är ensam, beroende på att 1) jag har katt och 2) jag somnar ifrån de tända ljusen. Under sommarens shoppingrundor har jag köpt ett gäng batteriljus, så den här säsongen ska väl bli lite mindre brandfarlig. 😉

På jobbet rullar allt på som vanligt, förutom att min avdelning har köksvecka den här veckan. Det innebär alltså att det är jag som sköter köket, då vi har en tillfällig ”köksa” på förmiddagarna – jag behöver bara stoppa in disk i masken och slå igång den efter sena fikat, så det jobbet är inte så betungande. 😉 Mina kollegor jobbar halvtid – förmiddag – båda två, så de slipper köksjobbet.

Det är värre med köksjobbet hemma – där får jag sköta allt själv. Just nu testar jag hur mycket jag kan pressa ner i sophinken innan jag måste tömma den. Visste ni hur mycket luft där egentligen är mellan grejerna? 😯 Jag kan pressa och pressa och få ner saker jag aldrig trott skulle rymmas!

Om jag sorterade ordentligt skulle det rymmas ännu mer, men just nu är jag inne i en slarvig period. Detta p g a att alla återvinningskärl i mitt kök är överfulla, så en hel del som skulle kunna sorteras hamnar tyvärr i sophinken. Jag behöver lasta i bilen och köra bort en hel del. Kvällens projekt?

[tags]augusti, ösregn, ljuslyktor, ljusstakar, batteriljus, kökstjänst, sopsortering[/tags]