Allmänt

Fredag

…och så var det fredag igen!

Jag längtar – förstås – till ikväll, då B och gossarna kommer, även om jag bara har vaga aningar om vilken middag jag ska servera dem (ett hett tips är korv & makaroner, alternativt Korv Stroganoff med ris – korv blir det). Det blev ingen handelsrunda igår, kommer nog inte att bli någon ikväll heller, utan jag siktar på imorgon.

På jobbet väntar jag och A ivrigt på att det ska bli ett rejält åskoväder, så det rensar luften. Nu har det varit varmt och kvavt så länge, och även om nätterna är svala så värmer solen snabbt upp luften igen. Det har gått lite åska i vissa byar, har vi hört sägas, men här har åskan ännu inte visat sig.

Jag har problem med att föra över bilder från en lånad kamera (jobbets) till jobbdatorn. Datorn vill inte alls känna av att det finns en kamera inkopplad,* så jag ska låna hem kameran över helgen och prova att föra över bilderna till min hemdator (eller direkt till min Dropbox istället, så kommer jag åt bilderna den vägen när jag är tillbaka på jobbet igen). Teknikens underbara värld… 🙄

[tags]fredag, mormor, barnbarn, korv, åska, kamera, dator, Dropbox[/tags]

*) Vi har s k tunna klienter, så vi har bara skärmar på kontoren – hårddiskarna är virtuella. Skärmarna har uttag för USB men det är inte alltid det fungerar. Vissa minnespinnar tar min dator emot, andra inte alls.