Allmänt, Foto

Matorgie

Jag har hållit på med maten hela eftermiddagen, medan B och gossarna är på utflykt.

Först planering: vad i allsin dar ska vi äta? Sedan var jag och handlade, och hoppade i vanlig ordning över en del inte så aktuella varor. Det står en del bra-att-ha-grejer på min handelslista, som jag inte iddes börja söka efter.

Så har jag packat in maten, tömt diskmasken, röjt av diskbänken och satt igång. Jag provar ett helt nytt recept (googla ”himmelska kotletter” om ni också vill prova) med ugnspotatis till och den avbildade (ännu ogräddade) äppelpajen till efterrätt.

De åker hem tidigt imorgon, så jag fixar söndagsmiddagen idag istället. Maten skulle ju lagas och ätas den här helgen, så en dag hit eller dit spelar ingen roll.

UPDATE
Ett hett tips för er som googlat fram receptet; halvera mängden CF och grädde! Det räcker gott och väl med en liten förpackning av vardera, inte 5 dl av varje. Jag lade folie över (det kanske hindrade avdunstningen?) för att inte bränna maten, så det blev oerhörda mängder sås.

[tags]middag, laga mat, köksmästare, mästerkock[/tags]