Allmänt

Varning

Jag känner att jag måste utdela en varning till mina läsande vänner. Om ni läst ”Kvinnan på tåget” (eller sett den som film? Jag tror den filmats?) av Paula Hawkins – läs INTE ”I djupt vatten”, hennes nästa bok.

Jag har börjat med den, och begriper ingenting! Den hoppar mellan femtielva olika berättarpersoner, varav en del berättar i ”jag”-form, andra i ”hen”-form (alltså i första respektive tredje person). Någon har dött nu, någon har dött tidigare, det är häxprocesser inblandade, alla är förbannade på varandra – ja, det är en salig röra.

Det sägs att det är mycket svårare att skriva bok nr 2, efter en första succébok, och det är säkert sant. Om inte annat bevisas det med den här smörjan boken. Undvik!

Jag vet faktiskt inte om jag orkar fortsätta med den. Annars har jag som motto att läsa ut alla böcker jag börjat med – de kan ju bli bättre när jag kommit in i berättelsen – men den här får mig nog att bryta mot den regeln. Livet är för kort för dåliga böcker!

[tags]dåliga böcker[/tags]