Allmänt, Foto, Katter

Det är bara att vänja sig

Under helgen har jag fått vänja mig vid ljudet av fulla fåglar som dunkar in i fönsterrutor runt om huset. Nåja, den perioden är snart över. Rönnbären kan väl inte räcka hur länge som helst? Flyttar inte vissa arter?

Jag har genomfört en räddningsaktion under helgen! Det var visserligen ett dött ting som fick min uppmärksamhet, men ändå. Min favoritjacka, en gammal sliten gul ful jacka jag använder vid utearbete på gården och när jag röker, har börjat spricka i sömmarna. Fodret har nästan lossnat helt från ärmarna och andra sömmar har repats upp.

Nu har jag ägnat mig åt handarbete och sytt ihop de sömmar som behövde fixas, medan jag ändå satt och lyssnade på en bok. Med lite tur kommer jackan att hålla ihop när jag tvättar den, vilket verkligen behövs. Jag har inte tordats stoppa den i tvättmaskinen med det trasiga fodret, jag ville inte riskera att det bara blev slamsor kvar.

Froppisen är så lustig! Hon blir alldeles knasig när jag äter något med kanel (den här gången var det äppelmuffins), fullkomligen klättrar på mig och jamar för uppmärksamhet – men hon vill inte äta små smakbitar. Hon luktar lite på dem och låter dem sedan vara?!? Månntro om kanel har samma verkan som kattmynta på henne? Ingen annan av mina katter har varit så knasig vad gäller kanel.

[tags]gammal jacka, handarbete, knaskatt, kanel[/tags]