Allmänt, Foto

Dålig hårdag

…eller som det heter på svengelska: bad hair day. 🙄

Jag gjorde en miss i morse. Efter att jag tvättat ansiktet, glömde jag ta ur diademet ur håret. Det fick alltså sitta kvar medan jag snodde runt för att bli klar att gå till jobbet.

När jag upptäckte diademet, var det för sent att göra något åt det (läs: tvätta eller blöta håret) (jag tvättar det inte varje dag, det tar timmar att torka), så nu får jag gå omkring med platt lugg som står rakt upp och ut åt sidorna. Det ser inte klokt ut, men jag låtsas som ingenting. 😳

Ett typiskt i-landsproblem, men det är smällar man får ta. 😉 (Och luggen lägger sig ner, allt eftersom tiden går, men fortsätter att vara platt.)

Jag har i alla fall kommit ihåg att ta med både gravljus och tändare i bilen, så jag kan åka till gravarna direkt efter jobbet. Nu slutar vi redan kl 13 idag, så det har inte hunnit bli mörkt då, men jag kanske åker dit en sväng även under kvällen. Det är så fint och fridfullt med alla de tända ljusen på gravarna, som ligger i en sluttning.

Inga ungar har varit förbi till mig och tiggt godis i tisdags (SOM ÄR RÄTT DAG, HÖR NI DET, HALLOWEEN ÄR 31 OKTOBER, NU ÄR DET ALLHELGONAHELG) och de som försöker under helgen, kommer att få höra att de är för sent ute, alternativt erbjudas äpplen. Min dåliga karaktär åt upp allt godiset; jag måste tala allvar med henne. 😉

[tags]hår, i-landsproblem, gravljus, Allhelgona, Halloween[/tags]

6 kommentarer på “Dålig hårdag”

 1. Ja det där är ett problem när vi lånar helgdagar från andra länder. Det kan vara lite problematiskt att veta när dem ska vara. Trevlig helg!

  1. Ja, på mitt jobb är det minst två läger: ett som håller med mig (halloween 31 okt), ett som slår ihop halloween med allhelgona, samt diverse andra lösryckta uppfattningar som inte riktigt platsar i någon av grupperna. Trevlig helg, du också!

 2. Det är rätt mycket ”tomtar” i farten, även när det inte är jul…
  Hos oss fick spökena (som kom i tisdags) förövrigt skumtomtar.
  Men, det var i alla fall årets.
  Förra året vill jag minnas att de fick skumkycklingar som var över från påsken…

  Nej, jag är inte så snabb att ta till mig nya hittepåtraditioner.
  Jag saknar påskkärringarna. Är de helt utrotade???

  1. Alltså, mina juniorer var ju påskkärringar, men nu är det länge sedan jag sett till någon. Det kan vara osäkerhet om vilken dag som är den rätta, och så kanske de bara påskar hos mor- och farföräldrar?

   Vad som också försvunnit är alla ungar som ville sälja kokosbollar. Det är knappt någon som ens ids sälja jultidningar nuförtiden.

 3. Jag har varit och hälsat på hos dig! Tyvärr minns jag inte när och varför (kan ju ha varit maten…) och jag tror inte jag sov över då jag är kattallergisk. Men känslan var att det var trevligt!
  Jag drömde alltså, kommer inte ihåg drömmen egentligen, men när jag vaknade till tänkte jag: det här måste jag komma ihåg att berätta. Å just då var det glasklart varför jag var hos dig och vad vi gjorde men i morse var det totalt borta…Ha en bra dag!

  1. Vad kul! Hoppas du kände dig välkommen, trots kattallergin! 🙂

   Själv har jag varit ute och rest under mina drömsessioner, men inte till något särskilt ställe. Det är mest att jag hamnar vilse eller blir försenad, och så får jag alltid börja söka efter en toalett – och så vaknar jag (och hittar toaletten hur lätt som helst).

Kommentarer är stängda.