Allmänt

Bokslukare

Inte nog med att jag själv slukar hyllmetrar av böcker, jag får också ge råd & tips åt andra!

Idag kom en f d medarbetare förbi och undrade om jag hade några lästips åt henne. (Vi har tipsat varandra tidigare.) Hon har blivit pensionär och njuter av friden att kunna läsa i lugn och ro, hela dagarna om hon vill. Jag tipsade henne om några författare, hastigt nedkrafsade på en post-it-lapp.

Jag saknar ett par andra läsare från den avdelningen. Vi brukade utbyta boktips i rökrutan, men de har gått vidare till andra arbetsgivare på andra orter, så nu har jag ingen kvar att snacka böcker med.

Jo, en annan boktipsare har jag som vän på Facebook, men vi gillar inte riktigt samma sorts böcker. Det finns deckare, och så finns det deckare, om du förstår hur jag menar. Det är inte allt hon föreslår som passar mig, och tvärtom.

I fikarummet har M dragit fram en gammal bokhylla och fyllt på med lite böcker. Det är gratislån – ta en bok, läs den hemma, och ställ sedan tillbaka den. Gärna med en kommentar eller betyg. Fler böcker har landat där sedan hyllan kom fram, men jag vet inte om det bara är M som fyllt på eller om någon annan varit inblandad.

Tanken är att ”vi läsare” ska kunna rotera böcker med varandra på ett enkelt sätt. En sorts ”på-jobbet-bibliotek” som ingen har koll på. När man köpt och läst en populär och/ eller bra bok kan man ställa den där, åt andra att ta del av. Ett sätt att slippa spara sina utlästa böcker hemma.

Tyvärr kom inte jag på den idén själv när jag rensade bokhyllorna i sovrummet, och nu vill jag inte göra mig av med någon bok. Jag har sparat precis de böcker/ författare jag vill ha kvar. Resten åkte i soporna.

[tags]böcker, läsning, boktips, boklån, bibliotek[/tags]

4 kommentarer på “Bokslukare”

 1. I huset där jag bor, har ett riktigt ”bibliotek” uppstått genom någons initiativ. Det finns till och med två stycken, eftersom vår bostadsrättsförening består av två huskroppar.

  Såhär ser det ut.

  1. Det är ju en jättebra idé! 🙂
   Många köper en pocket, läser den och slänger den sen – för nu de har ju läst boken och ids inte spara den. Någon annan kanske kan få en läsupplevelse på det här viset!

   (Men du, du glömde lägga något innehåll i länken. Jag ser ingen bild?)

Kommentarer är stängda.