Allmänt, Foto

Redan less

Tisdag, och jag är redan less. Ärdetintehelgsnart? 🙄

Dagen börjar bra. Gråväder. Ingen nederbörd utan bara grått. Det ska tydligen bli soligt under dagen, men det tror jag vad jag vill om. En ljuspunkt är i alla fall resterna jag har till lunch, då gårdagens rotfruktsgratäng blev väldigt god. Kanske beroende på att jag gjorde en miss i receptet – men det är ju så de extravaganta rätterna skapas, eller hur? 😉

Min morgon började redan vid kvart över 4. Då var det färdigsovet för mig. Jag har försökt slå av TV:n (kunde inte somna), slå på den igen (kunde inte somna), hitta något extra sövande att kolla på (lyckades inte) (av någon anledning var ALLT som visades just då väldigt intressant och höll mig vaken). Till slut släppte jag ut katten, och gick själv ut och tog mig en rök.

Planen var att ”lyssna till tystnaden” men det var förstås kört. Vid den tiden på morgonen hörs fläktsystem och långtradare långt över vidderna i den kalla luften, men det var en vacker morgonrodnad i alla fall. Plus ett ytterst irriterande ljud som retat mig i flera dagar: någonstans piper batteriet i en brandvarnare att det håller på att ta slut…

Det är inte hos mig* utan jag tror det är i E:s hus, nedanför mig, eftersom det huset står tomt. Annars hade ju någon reagerat på ljudet och bytt batteri. Det går inte att sova med det ljudet, och under nätterna hör jag det tydligt när jag går ut och röker. Inte inomhus, tack och lov, och inte på dagtid. Då är det så många andra ljud som stör.

Det märks att det börjar bli kallare, det är minusgrader så gott som varje dag nu. Mina händer blir sträva av kylan, men jag har kommit på vad som passar perfekt att fukta dem med: en ansiktsfuktare (face mist) jag köpt på Body Shop för länge sedan. Handkräm blir för kletigt, men face mist sugs snabbt in i huden.

Jag använder den däremot inte i ansiktet. Har försökt några gånger men det kändes inte bra. Tog den till jobbet med förhoppningen att någon annan ville ha den, men den blev kvar som ”handkräm” hos mig. Nåja, då kommer den ju till användning. *rycker på axlarna*

[tags]dålig dag, rester, tidig morgon, brandvarnare, pipande, face mist[/tags]

*) Min brandvarnare har jag slitit ner från halltaket för många år sedan, den slog igång varenda gång jag öppnade ugnsluckan. Sedan dess har jag köpt ett tvåpack nya brandvarnare, med tanken att en ska vara i hallen nere – längre ifrån köksdörren – och en i hallen uppe, men har inte fått upp dem än.