Allmänt

Lite variation

Det är ju kul att jag lyckas få ihop en matsedel nästan varje vecka. Ofta spricker den, på så vis att jag spårar ur och lever på smörgås eller annat, men jag har ju gjort ett försök, i alla fall. 🙂

Nu återstår att försöka styra upp det hela en aning. Jag tänker närmast på att ha någon sorts ”ordning”, exempelvis att måndagar är vego, tisdagar fisk, o s v. Det kanske skulle underlätta min planering – eller också försvårar det alltihop. Vi får väl se.

Den här veckan blir matsedeln som den har blivit, jag gör inga ändringar nu, men vi får se hur jag gör nästa vecka. Då kanske det dyker upp små underrubriker i matsedeln (för att hjälpa till att hålla mig på rätt spår)? 😉

Under årens lopp har jag samlat på mig massor av recept. Inte längre i tryckt form, nu samlar jag dem i datorn istället. Det är inte alltid jag behöver själva receptet för att laga maten, mer att jag använder det som en sorts inspiration.

Kombinationer av råvaror och kryddor, tillagningssätt, bara ett annat sätt att servera rätter* kan piffa upp min matlagning en aning. Annars kör jag oftast på i gamla vanliga hjulspår. De gamla vanliga hjulspåren ändras visserligen en del under tidens gång, då jag hittar något nytt jag blir förtjust i. 🙄

Just nu är det ugnsmat som står i centrum. Allt som går att stoppa in i ugnen och sköter sig själv är perfekt! Gärna sådant man tillagar i stora mängder, så det blir mycket rester = jag behöver inte laga mat varje dag. En win-win situation!

[tags]mat, matsedel, matlagning[/tags]

*) Att t ex skära gurka i stavar, istället för att skiva den, är en sådan enkel sak som piffar upp tallriken en aning. Kombinera det med att skära tomater i skivor, istället för båtar, så är det en succé! Typ.