Allmänt

Nytt försök

Förra vintern provade jag göra en ”bilstrumpa”; en strumpa fylld med kattsand för att suga upp fukten inuti bilen så inte rutorna immar igen invändigt. Det gick väl sådär – den hjälpte en aning, men inte i den utsträckning jag ville.

I år provar jag på nytt, den här gången med två ändringar:

  1. Själva ”strumpan” är inte av bomull (som suger upp fukt i sig själv) utan består av ett par nylonknästrumpor (20 den) som släpper igenom fukten till kattsanden.
  2. Kattsanden är vit, dyr, kristallisk sort*, inte förra årets den-billigaste-som-finns-för-den-kommer-ändå-inte-i-närheten-av-kattlådan.

Vi får väl se hur fuktstrumpan fungerar den här gången.

(Fuktstrumpa? Bilstrumpa? Fuktslukare? Vad ska jag kalla den, egentligen?)

UPDATE – onsdag
Den fungerade perfekt när jag skulle åka på lunch! Ingen invändig imma på bilrutorna, varken fram eller bak. Få se hur det utvecklar sig, om den fortsätter att vara lika bra. Den förra fungerade bra i början, innan den gav upp.

UPDATE 2 – fredag
Nähä. Idag (efter två dagar) var bakrutan immig på insidan igen. *hmpf*

UPDATE 3 – måndag
Få se hur det fungerar nu, när jag inför helgen plockat ut de våta pinnvävsjalusierna ur bilen… Jag skulle köra dem till tippen i torsdags, men glömde, och lät dem ligga kvar i bilen. 🙄

[tags]fukt, bilar, strumpa, kattsand[/tags]

*) Jag har fått en nyöppnad påse av en som inte har katt längre. Själv skulle jag inte köpa så dyr/ fin kattsand till mina utekatter – ifall jag använde kattsand. Jag kör ju med träpellets, i en Pee-Wee-låda.