Allmänt

Onsdagen den trettonde

Inte mycket bättre än fredagen med samma datum…

  • Jag ”skulle bara” innan jag for och handlade igår, vilket innebar att jag somnade på soffan (medan jag såg nyheterna) (klockan 18!) och sov gott ända tills affären hade stängt.
  • Självklart hade jag lämnat bilen ute på gården, eftersom jag skulle iväg med den igen (trodde jag). Det har kommit en decimeter snö i blåsten under natten, så jag fick gräva fram bilen ur drivorna i morse.
  • Det gjorde att jag vadat i djup snö runt bilen. När man sopar ner snön från bilen blir det betydligt djupare snö än tidigare närmast bilens sidor. Precis där man går för att sopa av snön. I walkingskor, utan skaft. Nu är jag kall och blöt om fötter och fotleder.*
  • När jag sitter här ser jag att jag glömt ta på mig ringarna. OK, det är bara för prydnad jag har ringarna, men ändå. Nu kommer jag att fingra på mina fingrar hela dagen och tro att jag tappat dem. Jag har ringarna varje dag på jobbet. Utom när jag glömmer dem.
  • Min hosta blir bättre för varje dag. Jag hostar inte lika mycket, däremot djupare. Det finns en del färgvariationer på det jag hostar upp, men jag får åtminstone upp slemmet. Man får glädjas över det lilla.

En sak gjorde mig glad i morse i alla fall: vår vaktmästare hade skottat upp en liten kliva-ur-bilen-remsa på ”min” parkeringsplats! 🙂 Jag har ingen motorvärmarstolpe på personalparkeringen, utan ställer mig helt fräckt på en vanlig parkering utanför jobbet, och har där – förstås – en favoritplats.

Vi kommer att få Luciafika med tillhörande Luciatåg under förmiddagen, enligt ett gruppmail som kom tidigare. Alltid något! 🙂 Egentligen skulle jag vilja vara och se ”mina egna” småttingars Luciafirande, om de har något? Jag har inte kollat med B om det är aktuellt – men det skulle inte förvåna mig.

Tyvärr är det så långt bort och alldeles för dåligt väder för att jag ska bege mig några längre sträckor med bilen idag, så jag hoppas B är där och skickar några foton istället.

[tags]trettonde, Lucia[/tags]

*) Det är alltså inte skorna som blivit blöta av snön, utan snön som ramlat ner i skorna har smält. Och all snö som fastnat i sockorna. Hela sockorna, med skaft och allt.