Allmänt

Väntan

Jag väntar på paket, då julklappsinköpen har skötts online. Typiskt att jag beställt tre grejer från samma firma, som har delat upp leveransen i två paket – och bara det ena är på väg. Beräknas komma idag. Men det andra paketet, då? Det är inte ens skickat! Nåja, gossarna (som ska få julklapparna) kommer ändå inte förrän till nyår, så då har jag väl (?) hunnit få allt.

Jag handlade julmat igår när jag ändå veckohandlade. Där rök 2000 spänn direkt, och ändå har jag inte köpt allt. De viktigaste delarna är dock fixade, men jag ska kolla idag (när jag förhoppningsvis kan hämta det ena paketet) om de fått in färsk-lax-för-gravning. Jag gravar färsk lax och fryser den efteråt, så jag vill ha den i god tid.

Det blir väldigt mycket julprat här på bloggen, men det får ni stå ut med. Det blir lätt så, den här tiden på året. 😉 Ni kan få lite triviala fakta: jag håller just nu på att läsa ”Störst av allt” av Malin Persson Giolito, länge efter alla andra, men jag har haft andra böcker som kommit emellan.

Vädret brukar jag också underhålla er med: nu är det kallare igen, det vände igår. Efter några varma dagar (bara ett par tre minusgrader) med snöfall har vi nu runt -15 grader (senast jag kollade) – men det har slutat snöa! A hade skottat min gård när jag kom hem igår, och det var jag innerligt tacksam för. Jag släpade in fyra kassar med mat från bilen, och det är inte kul om snön är djup.

[tags]julklappar, paket, julmat, lax, Störst av allt, Malin Persson Giolito, snö, kyla, vit jul[/tags]