Allmänt, Foto

Synden straffar sig själv

Året julblommor att torka ihjäl från I och S har kommit! De blev hemlevererade igår, medan jag var hemma och tog igen mig en liten stund innan jag for och handlade. Det var så fullt med bilar på affärens parkering direkt efter jobbet, att jag bestämde mig för att åka dit lite senare, när det lugnat ner sig – och då kom blomsterbudet! 🙂

Det blev snabbt varmare väder under gårdagen, och på kvällen regnade det. I morse sopade jag bort det värsta från altanen, men det behövs både hacka och spade för att få bort det som regnat/ frusit fast på bron. Där fick jag, för att jag varit slö med att skotta; synden straffar sig själv! Nu är bron täckt av ett tjockt, knöligt lager med is. 😳

Julstämningen vägrar infinna sig. Jag vet att det är julafton på söndag, men jag har egentligen inte tid med den redan. Nå, gossarna kommer inte förrän till nyår, de har åkt söderut till sina kusiner i H över jul. Det är gott om tid att slå in paket och städa och annat jag behöver göra.

Det blir en mycket mer avslappnad stämning till nyår. Vi har inga speciella planer, annat än att A inte jobbar (vilket han däremot gör under julen), så han kan ”vara morbror” varje dag. En bob (snowracer) finns att slå in, och lite annat. Hoppas bara att vädret inte blir jättekallt, så gossarna kan gå ut och provåka nedför den ynkliga lilla backe vi skottat ihop på gräsmattan.

[tags]julblommor, regn, is, halka, julstämning, nyår[/tags]

2 kommentarer på “Synden straffar sig själv”

  1. Ja, det gäller att inte få dem för tidigt. Mina små julstjärnor har jag redan lyckats ta död på. Tur att där är lite mossa också.

    1. Min specialitet är ju torkade blommor på rot, men de här ska nog klara sig över julen. Kanske. 😉

Kommentarer är stängda.