Allmänt, Foto

Första vardagen efter jul

Julen har varit och farit. Vi – juniorerna och jag – har ätit, spelat en uppdaterad version av Trivial Pursuit* och latat oss (B och jag), respektive jobbat (A).

Däremellan har vi hunnit en sväng till Byn, där vi hälsade på gamla farbror K. Vi skulle sedan vidare till E, i huset bredvid, men där var ingen hemma. Snopet – men vi hade inte förvarnat, så vi får skylla oss själva. (Hon och hennes gäster var och handlade, visade det sig.)

Nu är det läge att börja fundera på nyårsfirandet, men det blir ännu lugnare än julen. På lördag, dagen före nyårsafton, ska vi fira en ”extrajul” hos B och gossarna (som då har hunnit komma tillbaka från H, där de är och hälsar på kusiner med sin pappa), och sedan får jag åka hem och bara ta det lugnt resten av helgen.

Återstår bara att slå in julklapparna. Det är inte gjort än, eftersom gossarna inte var med när B kom. Jag hade förhoppningar om att vi gemensamt skulle tillverka paket någon kväll, men det blev inte av. Nå, jag har slagit in julklappar på egen hand förr, och lär kunna göra det igen. Synd, bara, att jag gör så fula paket – men det är ju innehållet som räknas. 🙂

Ifall någon förväntar sig en matsedel den här veckan, så är det bara att glömma den idén. Jag äter julmatsrester hela veckan.

[tags]jul, Trivia Pursuit, byssresa, nyår, julklappar, matsedel[/tags]

*) Det finns, sedan 80-talet någon gång, ett gammalt TP i gömmorna i Snigelskalet, men de frågorna klarar inte juniorerna – frågorna handlar om tiden innan juniorerna föddes, typ.