Allmänt, Foto, Katter

Sista vardagen innan jul

Så är fredagen kommen. Den sista vardagen innan jul, då köerna med överfyllda varuvagnar ringlar sig genom hela affären, mot kassorna. Jag har ”bara” kvar att köpa affärens egen inlagda sill, sedan har jag allt jag behöver inför julen. OK, lite mjölk kan behöva fyllas på, men inget annat.

Vi har haft ”julhusmöte” på jobbet i morse, med ett väldigt uppskattat framträdande av ledningen, medan vi anställda sörplade i oss glögg. 😆 Sedan bjöds på fika, frukt och godis i fikarummet, och jag hade sådan tur att jag hamnade vid det bord som bara hade godis – ingen frukt – i korgen! 🙂

Så här års har jag ibland på kvällarna sett blinkande ”stjärnor” som snabbt förflyttat sig över himlen. Till slut slog det mig, att det är flygplanen till Tomteland! Det är ju verkligen högsäsong för dem nu. (Övriga tider på året går det inga flyglinjer över Snigelland.)

Jag läser ”Jag fann dig” av Lisa Jewel just nu, för att variera mig en aning bland alla blodiga morddåd jag annars slukar. Lite ”tantdeckare” över det hela; tre olika historier – en dåtid, två nutid – som flätas ihop, och romantik av typen främlingar som möts och blir störtkära, trots ett ”mörkt förflutet”. Ungefär. Den duger som matlektyr, d v s jag läser den medan jag äter. Aningen mer spännande än veckans reklamblad. 😆

Harlekin-böckerna som fanns när jag var ung, finns de fortfarande? Jag vet inte riktigt hur det funkade med dem, om man fick dem med post (som en prenumeration) eller om de gick att köpa i affärer? Själv hade jag bara ett par stycken, som jag fått av kompisar. Jag var – och är – mer intresserad av deckare än romantik.

Jag var för länge sedan med i en bokklubb som hette ”Bra Spänning”, som skickade ut två-tre deckare/ thrillers varje (varannan?) månad i ett paket. Där hittade jag en del nya favoriter, men även mycket skräp. Nu har jag knappt några böcker kvar, bara de allra bästa författarna är sparade.

Ifall jag inte bloggar mer innan jul, så vill jag önska er alla en riktigt, riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

[tags]vardag, husmöte, Tomteland, Jag fann dig, Lisa Jewel, Harlekin-böcker, Bra Spänning[/tags]

2 kommentarer på “Sista vardagen innan jul”

  1. ”Pig-romaner” (typ Harlekin) skrev jag en uppsats om i Svenskan. De var inga favoriter… (fick kassvis av en kompis) men tant-deckare gillar jag. Ska kolla in ditt ”tips”.
    God Jul!

Kommentarer är stängda.