Allmänt, Foto

Flytta hemifrån

Bild från i höstas.

Idag flyttar min gamle farbror K (87 år) hemifrån! Han har bott i samma hus hela livet, följde med när huset flyttades en bit från ursprungsplatsen, men nu är han för gammal och skröplig för att bo kvar hemma.

Han är ändå klar i huvudet, det är kroppen – främst benen – som inte orkar längre. Vi var ju och hälsade på honom på juldagen, och hörde honom berätta om sin bror B ”som blivit så gammal”. B är fem år yngre än K… 😉

När vi ändå var ute och körde efter byvägarna, lärde vi B vad rågångar är och hur man hittar dem i skogen. Nytt julnöje: köra runt och leta efter rågångar! 😆 K skrattade gott när vi berättade det, och menade att många rågångar numera är igenvuxna. De som ärvt markerna röjer inte upp i skogen lika mycket som deras förfäder gjort.*

Lagom till jul har svägerskan E akut fått en pacemaker. Ett snabbt ingrepp, som ändå blev ett par dagar på sjukhus. Sedan lossnade en av trådarna (!) så hon är på sjukhus igen, för att göra om ingreppet. Suck. Nå, den här gången kommer det att gå bra!

Den här julen har varit spännande, med andra ord. Hur har din jul varit? 😉

[tags]flyttlass, gamling, rågång, pacemaker[/tags]

*) Kan bero på ny teknik, kanske? GPS-koordinater som talar om vart gränserna mellan skiftena går? Jag vet inte, och frågade inte. Mitt skogsskifte består av några björkar, en hägg och ett par rönnar innanför tomtgränsen runt Snigelskalet. 😉

2 kommentarer på “Flytta hemifrån”

  1. Måste vara jobbigt för honom. Både att flytta och att behöva medge att kroppen inte orkar längre. Jag vet att det var det som mamma hatade med att bli gammal. Hon brukade säga att hon struntade i att hon blev gråhårig eller rynkig, men att kroppen blev skröplig det hatade hon.

    1. Jomenvisst är det så! Han har kämpat så länge – alldeles för länge – med att bo kvar hemma, men han har själv insett att det inte går längre. Det är ju bra att han själv ville flytta, för det är inte roligt att tvinga någon från sitt hem. Men går det inte, så går det inte.

Kommentarer är stängda.