Allmänt, Foto

Pipande

I morse möttes vi av ett pipande ljud någonstans inne på jobbet. Mycket irriterande! Typ kinesisk vattentortyr. 👿 Till slut ordnades det; ljudet försvann och friden återställdes.

Vilken tur att det är en kort vecka! Lättnaden över att det redan är fredag känns i hela kroppen! 😉 Personalstyrkan den här veckan är låg, då de flesta har klämt in några semesterdagar.* Inte jag, inte än – men vi får se om jag slappar ihop någon dag mot slutet av nästa vecka.

Jag börjar bli lite less julresterna, men gnagar vidare på dem. Det enda jag saknar är skinkan, som tog slut alldeles för fort. Det kan hända jag köper en ny skinka efter nyår, då de börjar rea ut dem. Perfekt till pålägg och paj!

Vädret bjuder på ca -15 grader, snö och blåst. Inte hård blåst, bara lagom så de små vassa snökornen svider i ansiktet och virvlar bakom bilarna. Det kan bli mycket snö idag, vilket gör att jag gruvar mig lite inför bilresan till L imorgon. Då ska vi fira en ”liten jul” hos B och gossarna! 🙂

Det innebär att jag måste slå in paket ikväll! Deras julklappar är fortfarande inte inslagna, men jag får ta itu med det. Dessutom behöver jag verkligen tvätta. Om jag har tur ryms all smutstvätt uppe i sovrummet i två blå IKEA-kassar att bära släpa ner i källaren, och då vet ni hur mycket man kan packa i dem… 🙄

Orsaken till att jag har så mycket tvätt, beror på att jag har alldeles för mycket kläder. Så enkelt är det. Jag borde införa ”en in, en ut” i mina garderober varje gång jag shoppar något nytt, då jag har väldigt svårt för att göra mig av med kläder. Ja, inte bara kläder, allt annat också. Det är som att om saker kommit över tröskeln, så stannar de i min ägo i all evighet.

Det kan vara ett nyårslöfte att ta itu med? Utrensning, eller som det heter numera: döstädning. Att rensa själv, för att ungarna ska slippa rensa efter mig den dagen det behövs. Lite ruggigt ord, kan vi inte kalla det minimalism istället? 😉

[tags]pipande, fredag, semester, julmat, skinka, snö, julklappar, tvätt, rensning[/tags]

*) Det betyder mer godis till oss som är på plats! Vi frossar i chokladaskarna varje fikarast. 😆

2 kommentarer på “Pipande”

  1. Kan bara rekommendera rensning. Vi har börjat med det och tar det bit för bit i hemmet. Det är väldigt tillfredsställande när det är genomfört. Men det är en hel del kvar.

    1. Ja, det MÅSTE bli utrensning, någon gång. Inget nyårslöfte, i alla fall – men en vacker dag kommer jag igång! 😉

Kommentarer är stängda.