Allmänt, Foto

Skottår i år

Det är verkligen skottår i år. 😉
Jag har slitit med snön i tre timmar och har ändå bara skottat halva gården. Det har kommit 2-3 dm snö under natten och dagen, och det snöar än…

Nå, nu har jag paus. Ska koka mig kaffe och äta något innan jag går ut igen. Det är bara den värsta biten kvar – den inre halvan av gården, som inte är skottad sedan före jul. Håhå jaja. En halv meter djup snö som bara väntar på mig.

Det värsta med så mycket snö på en gång är att få plats med den. Alla mina vanliga snöupplägg är dubbelt så höga som vanligt. Men jag har ju stor tomt, det gäller bara att få snön till ett bra ställe. Inte för svåråtkomligt. Suck.

Kaffe. Jag behöver kaffe. Och en torr jacka. Och en traktor. 😉

UPDATE

Nu är jag klar! För idag, åtminstone. Det räcker med två tretimmarspass, jag har annat att göra. Jag lämnade halva gården, som jag inte kör på, oskottad. Den halvan får A skotta upp om/ när B ska komma hit nästa gång.

[tags]skotta snö, snöhelvete, vardagsmotion[/tags]

2 kommentarer på “Skottår i år”

  1. Läste nånstans att det enligt Bondepraktikan ska vara så att till trettondagen har hälften av snön kommit…isåfall kommer det att bli s t o r a snöhögar i år….

    1. Jag hoppas verkligen att det inte blir så! Redan nu är det svårt att få undan snön, att få upp den så högt så den inte glider ner igen.

Kommentarer är stängda.