Allmänt

Typiskt

Jag hade sett fram emot några snöfria dagar med ”lagom” temperatur, ca -10-12 grader, som SMHI lovat. Jo, tjena – termometern stod i morse på -26 grader. Nåja, det snöar åtminstone inte. Alltid något att vara glad över. 😉

Jag funderade länge och väl om jag skulle jobba hemifrån idag (jag kan faktiskt göra det, i sällsynta undantagsfall, om chefen tillåter) men insåg att jag har alldeles för mycket att göra på kontoret för att kunna vara borta därifrån. Däremot kommer jag att spara en del webbärenden som jag kan göra hemifrån, ifall kylan fortsätter… 😉

Gårdagen låg jag mestadels på soffan och var glad och nöjd över att ha skottat gården 1) för hand 2) med lilla skyffeln.* Jo, jag vet, jag ska sluta skryta om det där nu – men för mig var det ungefär som att bestiga Mount Everest. Jag trodde aldrig jag skulle bli klar! (OK, jag är inte helt klar, men den sista biten vägrar jag behöver jag inte skotta.)

Måndag morgon, och jag har redan en besvärlig kund på halsen. Suck. Jag har inte ens hunnit få mig kaffe än!

UPDATE
Ni får ingen matsedel den här veckan heller. Jag är bortrest torsdag-fredag och tänker skramla ihop tre middagar av vad som finns hemma innan dess.

[tags]kyla, jobba hemifrån, skotta snö, eget skryt luktar illa, måndag[/tags]

*) Varför jag skottar med lilla skyffeln? Jo, mina knän pallar inte att svikta till och skjuta ifrån för att få upp snön på snöhögarna när jag skottar med den stora snösläden. Det blir för tungt, och då pajar knäna direkt. Det går mycket bättre med den lilla skyffeln, som inte blir så tung. Mina knän mår utmärkt!