Allmänt, Foto

Markant skillnad

Min trogna blå springare.

Igår när jag skulle köra hem från jobbet, var det som att starta en tegelsten.

Min stackars Speedy får stå utan motorvärmare hela dagarna, och när det var -29 grader var han inte så samarbetsvillig – men han gick igång efter några sega rosslingar!* Att fara och handla var helt uteslutet** så jag kramade ur det sista av julresterna (inlagd sill med ägg o pot) till middag.

Idag är det -11 grader, alldeles alldeles underbart, alltså! *stjärnglittrar med ögonen* 😆 Jag har ändå, för säkerhets skull, ställt Speedy med nosen ut mot parkeringen, så det blir lättare att få startström, ifall han skulle bråka idag istället.

Jag har ändå pysslat om honom när jag kom hem igår. Han fick stå i det uppvärmda garaget, och jag kopplade i både motor- och kupévärmare. Han spann som en katt när jag kom ut i morse. 😉

[tags]kallstart, motorvärmare, varmare[/tags]

*) Jag hade försett mig med en backup, genom att be en av mina kollegor – som använder motorvärmare under dagtid – att kolla om jag kom igång eller behövde startström.

**) Även om tomgångskörning är max en minut, så är det ingen som bryr sig om den regeln när det är så kallt. Jag ville dock inte lämna bilen på tomgång medan jag handlade. Dels kan den bli stulen, dels vill jag inte dra åt handbromsen när det är så kallt. Ibland saknar jag att inte vara två. Det hade varit perfekt att kunna springa in och snabbhandla – det var inte mycket jag behövde – medan någon satt och hade bilen igång under tiden.

2 kommentarer på “Markant skillnad”

Kommentarer är stängda.