Allmänt, Foto

Matlagningsprogram

Jag ser ibland delar av olika matlagningsprogram, när jag zappar mellan kanalerna. Den kändiskock jag oftast ser (för tillfället) är Jamie Oliver, som kör ”middag på 30 minuter” någon kväll i veckan, där han lagar ”vanlig” mat medan klockan räknar ner.

Det är ett helt OK program, och jag blir grymt sugen på att prova mina multitaskingfärdigheter. Ja, jag har förstås insett att jag måste ställa grytorna på spisen med plattorna på full värme, plus slå igång ugnen, en kvart innan jag ens börjar plocka fram matvarorna. Annars räcker inte en halvtimme… 😉

En del recept verkar goda, men stupar alltid på någon ingrediens jag a) inte har eller b) inte vet vad det är. Typ. Eller också har jag svårt att gå utanför mina gamla vanliga ramar vad gäller matlagning. Det kan ju vara så. 😉 Jag smakar gärna nya rätter, bara jag slipper laga dem.

Det ger mig en idé vad gäller mina matsedlar. Jag kan försöka plocka in EN ny rätt varje månad, bara för att prova på. Min matlagning kan inte bli sämre av det, snarare tvärtom. Jag kanske blir uppiggad av att kunna laga något nytt, för som det känns nu är jag väldigt less allt jag brukar laga.

Det kan förstås bero på att det är januari. Den längsta och tråkigaste månaden under hela året. Enda ljuspunkten är just ljuset: det håller på att återvända! Det är inte mörkt så länge på morgnarna eller tidigt på kvällarna längre! 😆

[tags]TV-kock, Jamie Oliver, recept, matlagning, januari[/tags]

 

2 kommentarer på “Matlagningsprogram”

  1. Håller med. Jag är också väldigt förtjust i Jamie Oliver. Använder ofta hans website för att hämta recept. Jag har ett nästan motsatt problem till dig, äter nästan alltid nya rätter. Har liksom ingen baslinje. Jag brukar ofta göra så att jag kollar jag vad jag har hemma, lägger in ingredienserna i Google och så söker jag. Alltid får man upp något recept. Så jag saknar lite det där med trygga recept att ta till.

    1. Så tvärtom! 🙂
      Jag googlar ofta recept, kollar lite på dem, men det slutar alltid med att jag gör som jag brukar ändå.

Kommentarer är stängda.