Allmänt, Foto

Måndag i ett nötskal

När jag backade ut ur garaget i morse, hoppade garagedörren/ hela garaget plötsligt till vänster, så höger yttre backspegel slogs sönder… Måndag. 😳

Jag får trösta mig med att spegelglaset är helt, och sitter kvar. Om det sitter kvar ända tills det blir varmare kan jag nog limma fast plastbiten som slogs loss. *rycker på axlarna* Jag slängde in den i bilen, för det som lossnat var bara en enda stor plastbit som höll ihop.

Spåren över min gård går nu i sicksack, det ser ut som att jag kört slalom med bilen – baklänges, dessutom. Jag har prickat precis varenda snökarm som gick att pricka och det var bara ren tur att jag inte behövde skotta mig loss för att ta mig till jobbet. Men jag har skills – ingen i grannskapet är lika bra på att köra loss ur snödrivor som jag är! 😉 (Läs: alla andra har välskottade gårdar.)

Den som prydligt skottar sin snö eller bor i snöfattigare trakter och läser det här, kan få en liten förklaring. När man inte skottar bort snön utan envisas med att köra fast den med bilen, dag efter dag i samma spår, så blir det till slut som en tågräls. Höga däcksbreda isbanor med lös fluffig snö bredvid.

När man kör på dessa isbanor går allt bra, men när man halkar ner bredvid… Då slipper man inte upp igen, utan bilen slänger och kränger allt eftersom antispinnfunktionen tar fast och ger efter, däck för däck. Det är då det kan gå vilt till – rena rodeon!

Yeee-haaa! *viftar med cowboyhatten*

[tags]backspegel, snöhelvete, slalom[/tags]