Allmänt, Foto

Så snopet

Eftersom jag slitit hårt med att skjuta upp handlandet så länge som möjligt, var det äntligen (ha ha ha *ironiskt torrt skratt som fastnar i halsen*) dags igår.

Jag drog ut lite på tiden, då jag vet att många handlar direkt efter jobbet. Om man väntar typ en halvtimme-trekvart, så är det mycket mindre trängsel i affären. Jag hade nämligen två små returpaket att posta också, när jag ändå for dit.

Nu slutade det hela med att kassan som har paketinlämning gick sönder, så jag fick byta till en annan kö – och då tog jag med paketen hem igen. Spela roll, jag har åkt förbi och lämnat in dem i morse istället! 🙂

Det blev svettiga minuter under packandet av varor, iförd vinterjacka och halsduk, och bärandet till & från bilen, för självklart gick ett handtag till en av plastkassarna sönder när jag tog ut påsarna från bilen hemma på gården. Alla kassar var tungt lastade, så jag fick bära flera vändor uppför bron när jag kom hem.

Tänk om jag någon enda gång skulle komma ihåg att ta med egna tygkassar?!? Jag har flera sådana, har köpt och fått ett antal under årens lopp, men jag glömmer dem hemma hela tiden. Har försökt lägga in ett par i bilen. Jodå, de funkar EN gång, tills jag bär in varor med dem – då blir de kvar inne sedan… 🙄

En fördel med affärens plastkassar är att jag alltid har soppåsar att använda, i alla mina sophinkar/ papperskorgar. Visst finns det påsar att köpa på rulle också, men det är tunnare/ svagare plast i dem. Man kan inte trycka ner lika mycket. Jag har en sådan rulle i bilens handskfack, för i bilen blir det mest godispapper, näsdukar, förpackningsplast och andra lätta sopor. Där byter jag när påsen börjar vara i vägen.

Har inte ni också en soppåse runt växelspaken i bilen? Är det bara jag? (Läs: är det bara jag som äter (godis) i bilen?) Det började jag med när juniorerna var små och drällde godis- och glasspapper runt bilgolvet, och nu är det ingen i familjen som reagerar på att soppåsen finns där. Tvärtom är det mycket praktiskt, baksätespassagerare skickar fram sitt skräp till den som sitter framme. Inga fastfrusna godispåsar i bilmattorna på vintern.

[tags]handla, paket, plastkasse, tygkasse. soppåse, växelspak[/tags]