Allmänt, Foto

Uppäggad

Två ynka pynka äggkartonger, istället för en full kasse.

Min vän M, som har höns, har fått ordentlig fart på äggproduktionen nu. Hon skickade en desperat fråga om jag har några äggkartonger till övers, då hon vet att jag brukar spara dem åt henne.

Tyvärr hade jag precis tömt pappers- och kartongkassarna på Återvinningen, så flera äggkartonger hade gått förlorade, men jag lyckades skrapa ihop två ynka kartonger under helgen. Nå, det löser sig nog för henne ändå, men lite snopet var det.

Jag skulle kollat med henne innan jag slängde bort de tidigare tömda äggkartongerna. Nu får jag lägga på minnet att kolla med henne nästa gång jag ska tömma returpapper, så kan jag åka förbi med kartonger åt henne innan jag återvinner resten av pappret. (Och då brukar jag passa på att köpa färska ekologiska frigående naturhönsägg, när jag ändå far dit. En win-win-situation!)

[tags]färska ägg, höns, äggkartonger[/tags]