Allmänt

Äntligen måndag!

Hipp hurra, äntligen får jag gå till jobbet igen! OK, jag kanske överdrev en smula där… Ganska mycket, faktiskt. 😉

Det blev varken tvätthantering eller IKEA-besök under helgen. Jag ska erkänna: det har varit morgonrock & pyjamas hela helgen, jag orkade inte annat. Jo, förresten, jag bakade småkakor igår! 😯 Jag blev så himla godissugen, men iddes inte gå upp och ta på mig vettiga kläder (för att kunna gå till affären). Tog av morgonrocken och tog på förklädet istället – snabbt fixat ombyte, fortfarande med pyjamasen på!

Angående IKEA, så meddelade jag B (som jag brukar) att jag eventuellt skulle dit, så hon kunde skicka länkar på sådant hon ville ha. Jo, hon önskade sig en golvlampa, så hon skickade en länk till den. *host host* Det är den fulaste lampa jag någonsin sett, så jag kommer nog att ”glömma” att hon önskar sig en sådan när jag väl kommer mig iväg till IKEA… 😆

Jag har börjat lyssna på ”Ett ohyggligt avslöjande” av Louise Penny, en av böckerna med kommissarie Gamache. Jag har inte hört/ läst någon av böckerna i den serien förut – tror jag – så jag ska kolla vilka mer som finns hos Bookbeat. Den lovar gott, den lilla bit jag hunnit! Boken är inte full av cliffhangers* i varje avsnitt, utan historien rullar på medan kommissarien & co filosoferar och stillsamt förhör misstänkta. Den är absolut inte tråkig, tvärtom, men tempot är inte uppskruvat till max hela tiden.

[tags]måndag, ledig helg, ful lampa, Ett ohyggligt avslöjande, Louise Penny, kommissarie Gamache[/tags]

*) Visst kan cliffhangers ha sin tjusning, beroende på bok, men just nu behöver jag ett lugnare tempo.