Allmänt

Nu går skam…

…på torra land! 👿

En av mina kollegor har fått sitt bankkort kapat och använt under natten! 😯 Som tur var hade banken koll och spärrade kortet när diverse mystiska  inköp/ uttag gjordes, men ändå! Hon är så upprörd att hon ryker svavel, men det hjälper ju inte. Nu återstår att ta reda på var och hur det hänt, och vem som kommit över hennes kortnummer.

Hon är nämligen väldigt försiktig med sitt kort, handlar alltid på faktura på nätet för att slippa lämna ut sitt kortnummer. Inte som jag, som gärna shoppar loss enligt principen ”shop ’til you drop” även online och delar ut kortnumret till ”säkra” mottagare. Så säkra de nu kan vara, tills de blir hackade. 🙄

Irriterande är det, i alla fall, för den som är drabbad. Speciellt som vi numera lever i ett samhälle nästan helt utan fysiska pengar. Allt görs ju med kort numera! Nu måste hon gå till banken och få ett nytt kort, ev även ta ut kontanter så hon klarar sig ett tag.

(Självklart har hon gjort polisanmälan, och banken kommer att stå för alla förluster.)

[tags]bedrägeri, bankkort, kapning, pengar[/tags]

2 kommentarer på “Nu går skam…”

  1. Ja, det fick maken också en gång. Kortet kapat alltså. Och det var banken som larmade om det. Det behöver inte vara på nätet någon fått tag i numret det kan ha varit i någon affär eller på någon restaurang också. Men det är bra att bankerna tar den risken.

    1. Ja, frågan är nu bara var det hänt. Nåja, nu är det ju stoppat, men visst är det irriterande. 🙁

Kommentarer är stängda.